Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

O Διοικητής της ΑΣΔΕΝ στην Περιοχή Ευθύνης της 79 ΑΔΤΕ - ΦΩΤΟ

31.08.2017 | 13:38
O Διοικητής της ΑΣΔΕΝ, Αντιστράτηγος Νικόλαος Μανωλάκος, πραγματοποίησε επίσκεψη στην Περιοχή Ευθύνης της 79 ΑΔΤΕ «ΜΥΚΑΛΗ», την Τρίτη 29 Αυγούστου 2017.

Ο Διοιηκητής επισκέφθηκε τη Διοίκηση Άμυνας Νήσου (ΔΑΝ) Ικαρίας, τον 4ο Λόχο Εθνοφυλακής (4ο ΛΕΘ) Αγίου Κηρύκου στους Φούρνους και το ΕΦ Αγαθονησίου, όπου παρακολούθησε εκπαιδευτικές δραστηριότητες.

Διαπιστώθηκε το άριστο επίπεδο εκπαίδευσης, η υψηλή επιχειρησιακή ετοιμότητα, το υψηλό ηθικό και η αισιοδοξία που διακατέχουν το προσωπικό, σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΓΕΣ.

To έμβλημα της 79 ΑΔΤΕ

Με αφορμή την επίσκεψη του Διοικητή της ΑΣΔΕΝ στην 79 ΑΔΤΕ,  ας δούμε ξανά τι συμβολίζει το έμβλημα της .Το έμβλημα της Ταξιαρχίας απεικονίζει τη Ν. Σάμο. Το δόρυ, το τυφέκιο και η περικεφαλαία συμβολίζουν τους αγώνες του Έθνους. Ο ιωνικός κίονας συμβολίζει τον πολιτισμό που αναπτύχθηκε στην περιοχή. Επίσης περιλαμβάνονται τα ονόματα του ΠΥΘΑΓΟΡΑ, φιλοσόφου και μαθηματικού, των 6ου και 5ου αιώνα πΧ και του ΛΥΚΟΥΡΓΟΥ ΛΟΓΟΘΕΤΗ, αρχηγού της Επαναστάσεως των Σαμίων το 1821. Τέλος αναγράφεται ο γνωστός στίχος από την «Ωδή εις την Σάμον» του Ανδρέα Κάλβου «ΘΕΛΕΙ ΑΡΕΤΗΝ ΚΑΙ ΤΟΛΜΗΝ Η ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ 
Οι φωτογραφίες από την επίσκεψη του Διοικητή:
 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ