Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ο Διοικητής της ΔΑΥ στη φωλιά των πυροσβεστικών αεροσκαφών PZL M18B στο Ιόνιο

12.07.2018 | 06:30
Tην Τρίτη 10 Ιουλίου 2018, ο Διοικητής της Διοίκησης Αεροπορικής Υποστήριξης (ΔΑΥ), Υποπτέραρχος (Ι) Θεμιστοκλής Μπουρολιάς, επισκέφτηκε τα κλιμάκια των πυροσβεστικών αεροσκαφών PZL M-18B στην Κεφαλονιά και στην Κέρκυρα, καθώς και τα κλιμάκια Αεροπυρόσβεσης και ελικοπτέρου επιφυλακής (AB-205) στη Μονάδα Υποστήριξης FOB Aktion.

Κατά τη διάρκεια των επισκέψεων του ο Διοικητής συνομίλησε με το ιπτάμενο και τεχνικό προσωπικό των κλιμακίων και έδωσε κατευθυντήριες οδηγίες.  • Η έδρα της Διοίκησης Αεροπορικής Υποστήριξης  
Η Διοίκηση Αεροπορικής Υποστήριξης (ΔΑΥ) έχει την έδρα της στην Αεροπορική Βάση Ελευσίνας.
  • Η Αποστολή της Διοίκησης Αεροπορικής Υποστήριξης
Η Διοίκηση Αεροπορικής Υποστήριξης (ΔΑΥ) είναι Μείζων Σχηματισμός (ΜΣ), με αποστολή :

1. Την εκτέλεση αποστολών αερομεταφορών επ’ ωφελεία της ΠΑ και των άλλων Κλάδων των ΕΔ, αποστολές Έρευνας-Διάσωσης (Ε-Δ) και Έρευνας-Διάσωσης Μάχης (Ε-ΔΜΑ), Αεροδιακομιδών, Αεροπυροσβέσεων και επιχειρήσεων κοινωνικής ωφέλειας, για την υποστήριξη του πολιτικού τομέα στην αντιμετώπιση εκτάκτων καταστάσεων.

2. Επιπρόσθετα, η παροχή άρτιας εκπαίδευσης, η εξασφάλιση επαγγελματικής επάρκειας και ετοιμότητας του προσωπικού (πληρώματα αέρος και προσωπικό εδάφους) των Μονάδων.

3. Την ανάπτυξη και διατήρηση ενός συστήματος, που να εξασφαλίζει την εκτίμηση και αποτίμηση του κόστους κύκλου ζωής, την απόκτηση των απαραίτητων εφοδίων – υλικών και υπηρεσιών και τη διαρκή παροχή υποστήριξης Διοικητικής Μέριμνας, για την ανάπτυξη, την υποστήριξη και τη διατήρηση των αεροπορικών δυνάμεων, στο χρόνο και τον τόπο που θα απαιτηθεί.

4. Την εξυπηρέτηση έτερων Δημόσιων Υπηρεσιών στην υποστήριξη των αεροπορικών τους μέσων ή και των δυνάμεων αυτών, στην έκταση που καθορίζεται από σχετικές συμφωνίες που της ανατίθενται.

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ