Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ο δολοφόνος του "Ελεύθερου Σκοπευτή" καταδικάστηκε σε ισόβια

25.02.2015 | 09:35
Ο πρώην πεζοναύτης Εντι Ρέι Ρουθ καταδικάσθηκε σε ισόβια κάθειρξη για τη δολοφονία του Chris Kyle (Κρις Κάιλ), του "θρύλου" του επίλεκτου σώματος των Navy Seals του αμερικανικού Πολεμικού Ναυτικού και κεντρικού προσώπου της ταινίας "American Sniper".

Διαβάστε: Νεκρός ο πιο φημισμένος ελεύθερος σκοπευτής

Η ποινή που επιβλήθηκε στον 27χρονο πρώην πεζοναύτη, ο οποίος καταδικάσθηκε και για την δολοφονία του φίλου του Κρις Κάιλ, του Τσαντ Λίτλφιλντ, αποκλείει κάθε ενδεχόμενο αποφυλάκισης, σύμφωνα με την ετυμηγορία του δικαστηρίου, η ανάγνωση της οποίας μεταδόθηκε από την τηλεόραση.(Σε όλες τις φωτογραφίες ο Εντι Ρέι Ρουθ στο Ιράκ)

Το σώμα των ενόρκων του δικαστηρίου του Στίβενβιλ απέρριψαν ομοφώνως τα επιχειρήματα της υπεράσπισης που βασίστηκαν στην "παράνοια" του κατηγορούμενου όταν πυροβόλησε εν ψυχρώ τον 38χρονο Κρις Κάιλ και τον 35χρονο Τσαντ Λίτλφιλντ σε σκοπευτήριο του Γκλεν Ρόουζ στο Τέξας στις 2 Φεβρουαρίου 2013.Επί δύο εβδομάδες η εξέλιξη της δίκης αιχμαλώτισε την αμερικανική κοινή γνώμη εξαιτίας της προσωπικότητας του Κρις Κάιλ, που επονομάσθηκε "θρύλος" και στην αυτοβιογραφία του οποίου βασίσθηκε το σενάριο του "American Sniper".
Ηρωας για κάποιους, κάθαρμα για άλλους, ο Κρις Κάιλ έχει στο ενεργητικό του επισήμως 160 θανάτους στο Ιράκ, ο ίδιος όμως έλεγε ότι έχει σκοτώσει 255 ανθρώπους.Οι συνήγοροι του Εντι Ρέι Ρουθ υποστήριξαν ότι ο πελάτης τους υπέφερε από "ψύχωση", που τού προκαλούσε απώλεια της επαφής με την πραγματικότητα.
Ο Κρις Κάιλ είχε προσφέρει τη βοήθειά του στον πρώην πεζοναύτη, ο οποίος υπέφερε από μετατραυματικό στρες έπειτα από την υπηρεσία του στο Ιράκ, αλλά και στην Αϊτή μετά τον καταστροφικό σεισμό, πριν εγκαταλείψει τον στρατό.

Ποιοι ήταν οι 10 κορυφαίοι ελεύθεροι σκοπευτές του Β' Παγκοσμίου;

Την πρώτη ημέρα της δίκης, ο εισαγγελέας περιέγραψε την κατάσταση των δύο θυμάτων που βρέθηκαν γαζωμένα από σφαίρες, κυρίως στην πλάτη, στο σκοπευτήριο όπου είχαν πάει όλοι μαζί.
Ο δράστης διέφυγε με το αυτοκίνητο του Κρις Κάιλ από τον τόπο του εγκλήματος και παραδόθηκε αργότερα ομολογώντας τους φόνους και λέγοντας ότι "οι άνθρωποι τού έτρωγαν την ψυχή και ότι μπορούσε να μυρίσει τα γουρούνια".

Κατά τη διάρκεια της δίκης έγινε σαφές ότι οι δύο φίλοι είχαν καταλάβει ότι κάτι δεν πήγαινε καλά με τον Εντι Ρουθ στο αυτοκίνητο, στη διαδρομη προς το σκοπετήριο. "Αυτός ο τύπος είναι τελείως τρελός", έγραψε με SMS ο Κρις Κάιλ στον φίλο του Τσαντ Λίτλφιλντ που βρισκόταν στη θέση του συνοδηγού στο αυτοκίνητο. "Βρίσκεται πίσω μου και παρακολουθεί τα νώτα μου", τού είχε απαντήσει εκείνος για τον Εντι Ρουθ που βρισκόταν στο πίσω κάθισμα.


Η στιγμή που η αστυνομία συλλαμβάνει τον Εντι Ρέι Ρουθ - Δειτε το βιντεοΗ ταινία "American Sniper" του Κλιντ Ιστγουντ θριαμβεύει στις αμερικανικές κινηματογραφικές αίθουσες. Υποψήφια για έξι Οσκαρ, απέσπασε τελικά το βραβείο καλύτερου ηχητικού μοντάζ.

Daily Mail/ΑΠΕ/Reuters 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ