Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ο Ερντογάν απειλεί εκ νέου την Ελλάδα και την Κύπρο

27.11.2018 | 12:17
 Μια νέα απειλή επιφύλασσε για την Ελλάδα και την Κύπρο ο Ερντογάν. Μάλιστα φάνηκε να βάζει στο στόχαστρο τόσο τη Γαλλία όσο και την Ιταλία λόγω της δραστηριότητας Total και ENI.

Ο Ερντογάν αναφερόμενος στις εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο έκανε λόγο για απερίσκεπτη συμπεριφορά της Ελλάδας και της “Νότιας Κύπρου”, όπως ονόμασε την Κυπριακή Δημοκρατία. Όπως είπε μάλιστα οι δυο χώρες έχουν και την υποστήριξη κάποιων ευρωπαϊκών κρατών, ωστόσο αυτή η συμπεριφορά θα αποβεί σε βάρος τους. Θα απειλήσει τους ίδιους, ανέφερε χαρακτηριστικά.

Μάλιστα ο Τούρκος πρόεδρος δεν παρέλειψε να αναφερθεί στο Διεθνές Δίκαιο, λέγοντας ότι η Τουρκία είναι αποφασισμένη να χρησιμοποιήσει πλήρως τα δικαιώματά της που απορρέουν από το διεθνές δίκαιο σε διαφορές για το Αιγαίο, το Κυπριακό.

Η Τουρκία προσπαθεί να επιβάλει την παρουσία της βλέποντας ότι η κινήσεις της Κυπριακής Δημοκρατίας την βγάζουν εκτός ενεργειακού παιχνιδιού.

Ο χρόνος που επιλέγει να εκτοξεύσει τη νέα απειλή του ο Ερντογάν έρχεται σε μια περίοδο όπου Γαλλία και Ιταλία μέσω Total και ENI εκδήλωσαν ενδιαφέρον και για το οικόπεδο 7 της κυπριακής ΑΟΖ, σε μια περιοχή δηλαδή που ο “σουλτάνος” της Άγκυρα θεωρεί ότι η Κύπρος δεν έχει δικαίωμα εκμετάλλευσης των κοιτασμάτων, προσπαθώντας να πείσει ότι η περιοχή αυτή βρίσκεται εντός της τουρκικής ΑΟΖ.

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ