Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ο Ερντογάν "μπλόκαρε" το twitter στην Τουρκία!

21.03.2014 | 08:23
Είχε απειλήσει πως θα "κλείσει" Twitter και Facebook ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και το έκανε λίγες ώρες μετά. Από τα μεσάνυχτα της Πέμπτης προς την Παρασκευή, η πρόσβαση στο Twitter για τους χρήστες στην Τουρκία, απαγορεύτηκε!
Το ανακοίνωσε και επισήμως η κυβέρνηση Ερντογάν μέσω της Διεύθυνσης Τηλεπικοινωνιών. Την τελική εντολή έδωσε η εισαγγελία της Κωνσταντινούπολης.

Ορισμένοι χρήστες που προσπάθησαν να ανοίξουν την ιστοσελίδα Twitter.com, είδαν μια ανακοίνωση προφανώς από τη ρυθμιστική αρχή τηλεπικοινωνιών της Τουρκίας (TIB). Η δήλωση ανέφερε τέσσερις δικαστικές αποφάσεις ως βάση για τον αποκλεισμό της ιστοσελίδας.

«Θα ξεριζώσουμε το Τwitter και τα παρόμοια και δεν με ενδιαφέρει καθόλου τι θα πει η διεθνής κοινότητα. Όλοι θα αντιληφθούν την ισχύ της Τουρκικής Δημοκρατίας», είπε πει χθες σε ομιλία του ο Ερντογάν.

Ήταν η δημοκρατική απάντησή του στις διαρροές των ηχογραφημένων τηλεφωνικών συνομιλιών του με το γιο κι άλλους συγγενείς του που βλέπουν το φως της δημοσιότητας μέσω του Τwitter και εμπλέκουν τον Τούρκο πρωθυπουργό στο σκάνδαλο διαφθοράς που σαρώνει την Τουρκία.

Η Twitter Inc ενημερώθηκε για την απαγόρευση στην Τουρκία και έσπευσε να συμβουλεύσει τους χρήστες της στη χώρα για το τί μπορούν να κάνουν.

Όπως τους ενημέρωσε, είναι δυνατό να στέλνουν τα Tweets που θέλουν χρησιμοποιώντας τα γραπτά μηνύματα μέσω του κινητού τηλεφώνου της.

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ