Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ο Ερντογάν "καταργεί" τον Νταβούτογλου! Πάμε για σύγκρουση;

18.01.2015 | 22:00
Επιμέλεια  Λ. ΛΙΓΟΥΡΙΩΤΗΣ 

''Τα πάντα όλα '' θέλει να είναι ο κ Ερντογάν στην Τουρκία τώρα που εκλέχτηκε πρόεδρος και ήδη άρχισε το ...γκρέμισμα του θεσμού του Πρωθυπουργού, τον οποίο προφανώς θέλει κάτι σαν ...συντονιστή των Υπουργών!

 Μέχρι τώρα τα δείγματα είναι πολλά ( προεδρεύει του Υπουργικού Συμβουλίου, δημιούργησε τομείς κυβερνητικού έργου στην Προεδρία κλπ) ωστόσο το νέο δείγμα γραφής δείχνει καθαρά τα σχέδιά του: Πρόκειται για την  συνάντηση που είχε ο κ  Πρόεδρος Ερντογάν με μέλη της ηγεσίας του κυβερνώντος κόμματος ΑΚΡ χωρίς την παρουσία του Πρωθυπουργού και επικεφαλής του κόμματος κ. Νταβούτογλου! Σε αυτή μάλιστα την ... ιδιωτική συνάντηση στο Προεδρικό Μέγαρο, ο Πρόεδρος Ερντογάν άσκησε
σκληρή κριτική για  τρέχουσες πολιτικές του κόμματος και συγκεκριμένα το πρόσφατο ''πακέτο για την διαφάνεια'' που παρουσίασε ο Τούρκος Πρωθυπουργός  και το
οποίο αποσκοπεί να αυξήσει τη διαφάνεια στην χρηματοδότηση των πολιτικών κομμάτων και των προεκλογικών εκστρατειών.τους.

''Η χρονική συγκυρία και το περιεχόμενο αυτής της ρύθμισης είναι πολύ σημαντικά.Δεν το θεωρώ σωστό (να δημοσιεύεται) πριν τις εκλογές'', δήλωσε ο κ. Ερντογάν και άσκησε κριτική στο μηχανισμό ''διαβούλευσης και παροχής συμβουλών'' μεταξύ Προεδρίας και Πρωθυπουργίας λέγοντας ότι δεν εφαρμόζεται επαρκώς!.
Προχώρησε μάλιστα ένα ακόμα βήμα:''Χρειάζεται το προεδρικό σύστημα προκειμένου να επιτευχθεί η διαβούλευση και η αρμονία'', τόνισε. ενώ  είπε ότι ορισμένα από όσα προβλέπονται τα έχει κάνει ο ίδιος ως Πρωθυπουργός...Επίσης επανάλαβε την επιθυμία του να αλλάξει το εκλογικό σύστημα της Τουρκίας.

Ο κ Νταβούτογλου είχε ανακοινώσει το "Πρόγραμμα για τη Διαφάνεια στη Δημόσια Διοίκηση" σε συνέντευξη Τύπου την 14η Ιανουαρίου, συνοδευόμενος από τα μέλη του υπουργικού του συμβουλίου...

Έχουμε δηλαδή και μια θεσμική υποβάθμιση του Πρωθυπουργού από τον κ Ερντογάν αλλά και μια παρέμβαση επί της ουσίας - και εκτός διαδικασίας - σε ρύθμιση που προώθησε η κυβέρνηση..

Διαβάστε ακόμη:

Τουρκία: Η υποκρισία των καταπιεσμένων μουσουλμάνωνΑπόρρητα έγγραφα καίνε Ερντογάν και ΜΙΤ: Eξοπλίζουν την αλ Κάιντα στην Συρία!


 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ