Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ο Ερντογάν παραμονή Πρωτοχρονιάς "ψαλίδισε" και πάλι τα φτερά της Τουρκικής ΠΑ

01.01.2019 | 11:05
 Τι και αν είναι ημέρες γιορτής και αγάπης για όλο τον κόσμο, ο Ερντογάν δεν καταλαβαίνει από τέτοια και ανήμερα της Πρωτοχρονιάς, λίγες ώρες πριν μπει ο καινούργιος χρόνος "ψαλίδισε" εκ νέου τα φτερά της Τουρκικής Πολεμικής Αεροπορίας διατάσσοντας τις συλλήψεις 60 στελεχών της.

Οι εισαγγελικές αρχές της Τουρκίας εξέδωσαν χθες, παραμονή Πρωτοχρονιάς, 60 εντάλματα συλλήψεις για στελέχη των Τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων και συγκεκριμένα της Τουρκικής Πολεμικής Αεροπορίας, οι οποίοι θεωρούνται ύποπτοι για την συμμέτοχη και την συνεργασία τους με το Κίνημα Γκιουλέν (FETO).

Σύμφωνα με τα μέχρι τώρα στοιχεία, από τους 60 καταζητούμενους, η τουρκική αστυνομία έχει θέσει υπό κράτηση περίπου τους μισούς.

Οι 31 αξιωματικοί της Τουρκικής Πολεμικής Αεροπορίας που βρίσκονται στα χέρια των αρχών είναι όλοι εν ενεργεία αξιωματικοί και μεταξύ αυτών είναι 4 σμήναρχοι και 8 πιλότοι, ενώ οι υπόλοιποι έχουν χαμηλότερους βαθμούς.

Το ανθρωποκυνηγητό για την σύλληψη των υπολοίπων 29 συνεχίζεται.

Η Τουρκική Κυβέρνηση κατηγορεί το κίνημα Γκιουλέν και τον ιμάμη ότι ενορχήστρωσαν το αποτυχημένο πραξικόπημα της 15ης Ιουλίου 2016, αλλά και ότι βρίσκεται πίσω από μια μακροχρόνια εκστρατεία για την ανατροπή του κράτους μέσω της διείσδυσης στους θεσμούς, ιδίως στις Ένοπλες Δυνάμεις, στην αστυνομία και στην δικαιοσύνη.

Πηγή Daily Sabah

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ