Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ο Ερντογάν "το παίζει" εκνευρισμένος με τις ΗΠΑ

09.10.2013 | 06:32
Επιμέλεια : Λ. ΛΙΓΟΥΡΙΩΤΗΣ

Σε νέο επίπεδο περνούν οι Αμερικανο- Τουρκικές σχέσεις στο πλαίσιο των συνηθισμένων σκαμπανεβασμάτων που έχουν καθώς συχνά - πυκνά η Άγκυρα θυμάται την παλιά της τέχνη - τα ...''ανατολίτικα παζάρια''.

Σήμερα ο Τούρκος Πρωθυπουργός εμφανίζεται από μερίδα του τουρκικού τύπου  εξοργισμένος με τον  αμερικανό Υπουργό Εξωτερικών κ. Τζον Κέρυ επειδή δήλωσε ότι το νέο ξεκίνημα του προγράμματος  για την καταστροφή του χημικού οπλοστασίου της Συρίας είναι θετικό βήμα για το καθεστώς του Άσαντ.

 «Η διαδικασία ξεκίνησε σε χρόνο ρεκόρ και εκτιμούμε την συριακή συνεργασία», δήλωσε ο κ. Κέρυ εγκωμιάζοντας με τον τρόπο αυτό τον Πρόεδρο της Συρίας για τη στήριξη του προγράμματος.- κάτι που έκανε φυσικά και η Ρωσία.

 Σύμφωνα με την εφημερίδα Taraf, o Τούρκος Πρωθυπουργός κ. Ερντογάν εξέφρασε την έντονη δυσφορία του με τις δηλώσεις του κ.Κέρυ. «Πως μπορεί κανείς να εγκωμιάζει κάποιον που σκότωσε 110.000 ανθρώπους», φέρεται να είπε και - κατά την εφημερίδα- πρόσθεσε: «Δεν πιστεύω ότι ο κ. Κέρυ έκανε τέτοιες δηλώσεις».

Αναλυτές αναφέρουν ότι η διαρροή περί ...εξοργισμένου Ερντογάν εξυπηρετεί δύο στόχους: Αφενός διάσωση του πρεστίζ του στο εσωτερικό καθώς η θέση του   για βίαιη ανατροπή του Ασαντ δεν ''περπατάει'' πια στους δυτικούς, αλλά και να φανεί ότι  αντιδρά στα  ...ίσια   στον κ. Κέρυ.  Και αφετέρου για να εξυπηρετήσει ζητήματα τακτικής και διαπραγμάτευσης: << Για να πάψω να είμαι ...εξοργισμένος ...δώστε ... κάτι >> είναι μια τακτική ''παζαριού'' που δεν είναι η πρώτη φορά που χρησιμοποιεί η Άγκυρα και ο ίδιος ο κ. Ερντογάν...

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Τουρκικό τείχος στα σύνορα με Συρία

Τουρκικός εφιάλτης ο χάρτης που δείχνει 5 χώρες να γίνονται 14! Γράφει ο Σάββας Καλεντερίδης 

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ