Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

O Ερντογάν το ζήτησε ο Σαμαράς τους έδιωξε

12.08.2013 | 11:23
ΜΑΝΩΛΗΣ ΚΩΣΤΙΔΗΣ

Τον ισχυρισμό πως η ελληνική κυβέρνηση ξεκίνησε της επιχειρήσεις καταπολέμησης της τρομοκρατικής οργάνωσης DHKP-C, μετά από το αίτημα του τούρκου πρωθυπουργού αναφέρει η εφημερίδα STAR.
Η τουρκική εφημερίδα με τίτλο « ο Ερντογάν το ζήτησε, ο Σαμαράς έδιωξε την DHKP-C που βρήκε καταφύγιο στον Άσαντ» αναφέρει πως «η οργάνωση DHKP-C άρχισε να «στριμώχνεται» μετά τη συνάντηση του Ερντογάν με τον Αντώνη Σαμαρά τον Μάρτιο. Από εκείνη την ημέρα και μετά η Ελλάδα ξεκίνησε διάφορες επιχειρήσεις εναντίον της οργάνωσης».

Η Star υποστηρίζει πως « μετά τη συνάντηση του με τον Ερντογάν ο Αντώνης Σαμαράς επέστρεψε στη χώρα τους και πάτησε το κουμπί για να ξεκινήσουν οι επιχειρήσεις εναντίον της οργάνωσης. Η ελληνική αστυνομία έκλεισε τα στρατόπεδα της οργάνωσης στο Λαύριο και στον Ωρωπό. Παράλληλα η αστυνομία άρχισε να συλλαμβάνει τα μέλη της οργάνωσης. Η τουρκική αστυνομία ήρθε σε επαφή με τις ελληνικές αρχές και άρχισε να δίνει πληροφορίες στα πλαίσια της συνεργασίας. Τελευταίο παράδειγμα των επιχειρήσεων ήταν η σύλληψη 14 μελών της οργάνωσης ανάμεσα τους του Χασάν Μπιμπέρ. (σ.σ. στη Χίο).

Η τουρκική εφημερίδα ισχυρίζεται πως ο Ερντογάν στη συνάντηση του με τον Σαμαρά είχε ζητήσει να κλείσει το Λαύριο «που έχει εγκατασταθεί η οργάνωση DHKP-C».

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ