Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΑΠΟΨΗ

Ο "ευρωπαίος μάγειρας" του ΓΕΕΘΑ, τα "μαγειρέματα" και ο "λαϊκισμός"

29.04.2015 | 22:00
Του ΠΑΡΙ ΚΑΡΒΟΥΝΟΠΟΥΛΟΥ

Η ανάληψη καθηκόντων της θέσης του προέδρου της στρατιωτικής επιτροπής της ΕΕ από τον Έλληνα στρατηγό Μιχαήλ Κωσταράκο μπορεί να αποδειχτεί πολύ χρήσιμη για την Ελλάδα. Μην έχουμε αυταπάτες και παράλογες απαιτήσεις ότι επειδή είναι Έλληνας θα “περάσει” όλα όσα μας συμφέρουν. Στις θέσεις αυτές δεν μετράνε τα “εθνικά καπέλα”. Αλλά όπως και να ΄χει είναι σημαντικό να έχουμε Έλληνα επικεφαλής.

Ο οποίος βεβαίως θα αποτελεί την “βιτρίνα” μας στην ΕΕ . Και γι΄ αυτό θα πρέπει να έχει αξιοπρεπέστατο επίπεδο ζωής, που θα του επιτρέπει να έχει και έντονη κοινωνική δραστηριότητα . Ότι δεν μπορούν να έχουν οι Ακόλουθοι Άμυνας που υπηρετούν στις πρεσβείες μας σ΄ όλο το κόσμο και οι οποίοι πλέον το …σκέφτονται να κάνουν ένα τραπέζι στους συναδέλφους τους από άλλες χώρες . Γιατί πλέον δεν τους διαθέτουν τα χρηματα για τις απαραίτητες και χρήσιμες κοινωνικές συναναστροφές. Δεν είναι προφανώς ανάγκη να έχει τα ίδια προβλήματα και ο κ.Κωσταράκος. Αντιθέτως…

Απ΄ όσο γνωρίζουμε η πολιτική ηγεσία του ΥΠΕΘΑ έχει κάνει τα πάντα για να εξασφαλιστούν στον Έλληνα Α/ΓΕΕΘΑ όλες εκείνες οι προϋποθέσεις ώστε να μπορεί απερίσπαστος να κάνει την δουλειά του. Συνεπώς η προσθήκη …μάγειρα στην ελληνική αποστολή που θα ακολουθήσει τον Α/ΓΕΕΘΑ , είναι υπερβολική και κατά τη γνώμη μας στέλνει το λάθος μήνυμα .Και στα εσωτερικό και στο εξωτερικό.

Αρκετοί αναγνώστες εξέφρασαν την άποψη ότι είναι περίπου “λαϊκισμός” να ασκούμε κριτική γι΄ αυτό το ζήτημα. Σεβαστή η άποψη αλλά δεν θα συμφωνήσουμε και θα επαναλάβουμε ότι τέτοιου είδους υπερβολές πρέπει να γίνονται αντικείμενο κριτικής. Όσο για τον ¨λαϊκισμό”; Επειδή η “ντρίμπλα” του “λαϊκισμού” μας είναι πολύ γνωστή κι έχει χρησιμοποιηθεί σε βαθμό υπερβολής στο παρελθόν απ΄ όποιον ήθελε να αποφύγει την κριτική.

Θα προτιμήσουμε να έχουμε την “ρετσινιά” του “λαϊκισμού” απο το να αφήσουμε να περάσει έτσι και αυτή η υπερβολή. Έτσι κι αλλιώς δεν είναι απαραίτητο να συμφωνούμε όλοι σε όλα. Θα ήταν πολύ βαρετή η ζωή.

Όμως υπάρχει κι ένα δεύτερο ζήτημα το οποίο θα πρέπει να απασχολήσει. Και γνωρίζουμε ότι απασχολεί πολλούς άξιους και μορφωμένους αξιωματικούς. Έχουμε …πλεόνασμα από τέτοιους στις ΕΔ . Ευτυχώς!

Από μία ματιά που ρίξαμε στα κριτήρια που έχει θέσει το ΓΕΕΘΑ για την προκήρυξη των θέσεων για το επιτελείο Κωσταράκου στην ΕΕ μας έκαναν εντύπωση ορισμένα πράγματα. Για παράδειγμα για μία θέση ζητείται οι υποψήφιοι να έχουν “γνώση αγγλικής γλώσσας μέτρια”. Σε μία άλλη ζητείται άριστη γνώση γαλλικών και “πολύ καλή” γνώση αγγλικών. Νομίζουμε ότι διαθέτουμε αξιωματικούς και υπαξιωματικούς που έχουν ΑΡΙΣΤΗ γνώση σε τουλάχιστον δύο με τρεις γλώσσες και προσόντα που προέρχονται από πολύχρονες σσπουδές και μεταπτυχιακά σε Πανεπιστήμια. Θέλουμε να πούμε ότι η δεξαμένη των ΕΔ είναι γεμάτη μέχρι πάνω με αξιωματικούς και υπαξιωματικούς “διαμάντια” . Και άρα το ΓΕΕΘΑ δεν θα έχει κανένα απολύτως πρόβλημα να στείλει στην ΕΕ τους ΑΡΙΣΤΟΥΣ.Η θέση που θα αναλάβει σε λίγους μήνες ο κ.Κωσταράκος δεν είναι “μια ακόμη ευρωπαϊκή θέση εξωτερικού”. Η τύχη του χαμογέλασε για μία ακόμη φορά και θα αναλάβει την θέση του προέδρου της στρατιωτικής επιτροπής σε μια περίοσο που η ΕΕ φαίνεται ότι έχει πάρει πολύ σοβαρά την δημιουργία πραγματικού ευρωπαϊκού στρατού και στρατιωτικών υποδομών. Συνεπώς θα έχει πάρα πολύ δουλειά από τα αποτελέσματα της οποίας θα κριθεί η θητεία του. Κι όχι από το αν θα έχει ή δεν θα έχει και μάγειρα στο επιτελείο του.

ΥΓ 1. Μια φίλη αναγνώστρια σε μήνυμά της μας γράφει ότι με την συνεχή κριτική που ασκούμε στον κ.Κωσταράκο τον κάνουμε συμπαθή. Αν είναι έτσι ελπίζω να το αναγνωρίσει ότι είχαμε μία μικρή συμβολή στην άνοδο των χαμηλών ποσοστών δημοτικότητάς του .

Κριτική θα συνεχίσουμε να του ασκούμε όταν προκύπτει θέμα.

ΥΓ 2. Αναμένουμε πάντα από τους κυρίους Καμμένο-Ήσυχο-Τόσκα την επίσημη ενημέρωση για το κόστος της θέσης του προέδρου της ΕΕ.

Διαβάστε ακόμη:

Και μάγειρας στο επιτελείο του Α/ΓΕΕΘΑ στην ευρωπαϊκή θέση που αναλαμβάνει τον ΟκτώβριοΠως θα επιλεγούν οι 7 αξιωματικοί που θα συνοδεύσουν τον Α/ΓΕΕΘΑ στην ΕΕ;


Σκληρή και απαξιωτική επίθεση ΠΑΣΟΚ στον Α/ΓΕΕΘΑ για την παρέλαση:"Σοβαρέψου"

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ