Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ο Φετουλάχ Γκιουλέν καταγγέλλει την κυβέρνηση Ερντογάν

21.01.2014 | 13:55
Ο μουσουλμάνος ιμάμης Φετουλάχ Γκιουλέν - δειτε εδω ποιος ειναι ο Φετουλάχ Γκιουλέν - βγήκε από τη σιωπή του για να κατηγορήσει την ισλαμική-συντηρητική κυβέρνηση του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν για ανατροπή, εδώ και δύο χρόνια, της δημοκρατικής προόδου στην Τουρκία.

"Οι τούρκοι πολίτες είναι δυσαρεστημένοι για το ότι, τα δύο τελευταία χρόνια, η δημοκρατική πρόοδος έχει τεθεί εν αμφιβόλω", δηλώνει ο Φετουλάχ Γκιουλέν σε συνέντευξή του στην Wall Street Journal.
Ως παράδειγμα, ο ιδρυτής του κινήματος Hizmet καταγγέλλει την πρόθεση του τούρκου πρωθυπουργού για την επανάληψη των δικών εκατοντάδων στρατιωτικών που καταδικάσθηκαν το 2012 και το 2013 σε βαριές ποινές φυλάκισης για απόπειρα ανατροπής της κυβέρνησης.

"Μεγάλο τμήμα του τουρκικού πληθυσμού, ανάμεσά τους και μέλη του Hizmet, υποστήριξαν το AKP (κυβερνών Κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης) για τις δημοκρατικές μεταρρυθμίσεις, την βούλησή του να θέσει τέλος στην κηδεμονία η οποία ασκείτο από τον στρατό στην πολιτική της και για την προώθηση της πορείας της Τουρκίας προς την ευρωπαϊκή ολοκλήρωση", υπογραμμίζει.
"Εάν οργανωθούν (αυτές οι νέες δίκες), θα αποτελέσουν πλήγμα στις δημοκρατικές μεταρρυθμίσεις των τελευταίων ετών", προειδοποιεί ο Φετουλάχ Γκιουλέν.

Στη συνέντευξή του ο Γκιουλέν καταγγέλλει τις μαζικές εκκαθαρίσεις που πραγματοποιήθηκαν από την κυβέρνηση Ερντογάν στην τουρκική αστυνομία και τη δικαιοσύνη, έπειτα από την έρευνα που οδήγησε από τα μέσα του Δεκεμβρίου στην αποκάλυψη σοβαρών πολιτικο-οικονομικών σκανδάλων και στην σύλληψη και απαγγελία κατηγοριών για διαφθορά εναντίον δεκάδων επιχειρηματιών και πολιτικών προσωπικοτήτων προσκείμενων στην τουρκική κυβέρνηση.

"Οι αλλαγές και οι εκκαθαρίσεις που βασίζονται στην ιδεολογία, τις συμπάθειες ή τη γνώμη αποτελεί πρακτική του παρελθόντος, την οποία το κυβερνών κόμμα δεσμεύθηκε να σταματήσει πριν από την άνοδό του στην εξουσία", επισημαίνει ο Φετουλάχ Γκιουλέν.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ


MIT: "Στόχος μας ο Γκιουλέν"


"Επιχείρηση" εξουδετέρωσης Γκιουλέν από το καθεστώς Ερντογάν


 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ