Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ο Φίλης "ανάβει" νέες φωτιές με δήλωση για τη Γενοκτονία των Ποντίων

03.11.2015 | 10:35
Νέες φωτιές στις πολλές ανεξέλεγκτες και υπάρχουσες βάζει ο υπουργός Παιδείας Νίκος Φίλης με δήλωσή του για την Γενοκτονία των Ποντίων.

Την άποψη, που είχε εκφράσει ως δημοσιογράφος, πως επιστημονικά η γενοκτονία των Ποντίων δεν ήταν... γενοκτονία αλλά εθνοκάθαρση επανέλαβε και ως υπουργός Παιδείας ο Νίκος Φίλης.
"Έκανα τη δήλωση ότι πριν από χρόνια ως δημοσιογράφος συμμεριζόμενος απόψεις πολλών ιστορικών και πολλών διεθνολόγων κάναμε διάκριση ανάμεσα στην εθνοκάθαρση την αιματηρή και το φαινόμενο της γενοκτονίας" είπε ο υπουργός Παιδείας μιλώντας το βράδυ της Δευτέρας στην εκπομπή Στον Ενικό στο Star.

Και γνωρίζοντας προφανώς πως θα προκαλέσει εκ νέου αντιδράσεις αυτό που είπε,, έσπευσε να πει πως "αυτό δεν σημαίνει ότι δεν αναγνωρίζουμε το αίμα, τον πόνο, όσα έχουν υποστεί οι Πόντιοι, από τη θηριωδία των Τούρκων. Αυτό είναι άλλο πράγμα και άλλο πράγμα η γενοκτονία με αυστηρή επιστημονική έννοια".
Τα όσα είπε ο κ. Φίλης προκάλεσαν την αντίδραση ενός άνδρα που βρισκόταν στο κοινό, που του φώναξε "γενοκτονία ήταν". "Εντάξει, δεν θα μπω σε αυτό το διάλογο. Καμία αντίρρηση. Υπάρχουν απόψεις. Ούτε εγώ θέλω να επιβάλλω τις προσωπικές μου απόψεις ως κρατική πολιτική. Η κρατική πολιτική αναγνωρίζει ημέρα γενοκτονίας του Ποντιακού ελληνισμού".
Επέμεινε όμως: "Αν γίνει η συζήτηση ψύχραιμα επί επιστημονικού επιπέδου, είναι άλλο πράγματα η εθνοκάθαρση όσο αιματηρή κι αν είναι κι άλλο η γενοκτονία". Ερωτηθείς μάλιστα γιατί αισθάνεται την ανάγκη να κάνει αυτή τη διάκριση, ο υπουργός Παιδείας είπε: "Ο πρώτος λόγος γιατί πιστεύω ότι υπάρχει μια υποβάθμιση της γενοκτονίας όταν ονομάζουν τα φαινόμενα της εθνοκάθαρσης, γενοκτονία".

Δείτε το απόσπασμα:


 

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ