Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ο Φράγκος στην Νέα Υόρκη για την παρέλαση των ομογενών μαζί με τον Γεροντόπουλο

01.04.2014 | 00:23

Στην Νέα Υόρκη ο Υφυπουργός Εξωτερικών Κυριάκος Γεροντόπουλος, συμμετείχε στις εκδηλώσεις των ομογενών για την εθνική επέτειο της 25ης Μαρτίου. Και δίπλα του με κορδέλα κι αυτός ο πρώην Α/ΓΕΣ Φραγκούλης Φράγκος.

Ο κ.Γεροντόπουλος παρακολούθησε την καθιερωμένη παρέλαση που διεξήχθη και φέτος στην 5η λεωφόρο, μαζί με τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής κ.Δημήτριο, ομογενείς γερουσιαστές και βουλευτές, τον δήμαρχο της Νέας Υόρκης, αμερικανούς πολιτικούς, άλλους επισήμους και χιλιάδες ομογενείς μας. Το βράδυ του Σαββάτου παρέστη και μίλησε στην εκδήλωση η οποία πραγματοποιήθηκε από τους διοργανωτές της παρέλασης, προκειμένου να τιμηθούν όσοι συνέβαλλαν για την πραγματοποίηση της.
Το πρωί της Κυριακής παρακολούθησε την δοξολογία στον Καθεδρικο Ναό της Αγίας Τριάδος και στη συνέχεια παραβρέθηκε στην προσυγκέντρωση της παρέλασης, μαζί με τους υπόλοιπους επισήμους. Στην σύντομη παρέμβαση του, τόνισε ότι: "Οι ομογενείς μας εδώ στη Νέα Υόρκη, αποδεικνύουν και με την φετινή παρέλαση εορτασμού της εθνικής επετείου για την επανάσταση του 1821, ότι ξέρουν να τιμούν όλους εκείνους που έχυσαν το αίμα τους και έδωσαν την ζωή τους, αγωνιζόμενοι για την λευτεριά της πατρίδας. Κρατούν άσβεστη στην ψυχή, την καρδιά και το μυαλό τους, την αγάπη για την Ελλάδα και μας κάνουν όλους υπερήφανους.

Η Ελλάδα και οι Ηνωμένες Πολιτείες, πολέμησαν δίπλα-δίπλα στους δυο Παγκόσμιους πολέμους, ενάντια στον κάθε μορφής ολοκληρωτισμό. Μας συνδέουν τα πανανθρώπινα ιδανικά της ελευθερίας και της δημοκρατίας. Σας ευχαριστούμε, γιατί με την πετυχημένη παρουσία σας σε κάθε τομέα της οικονομικής, επιστημονικής, οικογενειακής, επαγγελματικής και προσωπικής σας ζωής, βοηθήσατε ώστε να αντιστραφεί η αρνητική εικόνα που είχε δημιουργηθεί στους ξένους για την πατρίδα μας τα τελευταία χρόνια. Παράλληλα, σας διαβεβαιώνω ότι η κατάσταση βελτιώνεται, ξεπερνάμε την κρίση και σύντομα τα χαμόγελα θα ξαναγυρίσουν στους Έλληνες".


 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ