Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΑΠΟΨΗ

Ο Α/ΓΕΕΘΑ και το twitter που δεν είναι για "υπεράσπιση" κυβερνητικών αποφάσεων

01.03.2013 | 00:01
Έχουμε στηρίξει με κατηγορηματικό τρόπο την απόφαση του Α/ΓΕΕΘΑ να χρησιμοποιήσει το twitter, ως μέσο επικοινωνίας. Όσοι τον κατηγόρησαν γι΄ αυτή του την επιλογή προφανώς δεν έχουν ιδέα ότι πάρα πολλοί αρχηγοί σημαντικών και μεγάλων χωρών το κάνουν πολύ πριν το αποφασίσει ο κ.Κωσταράκος.

Ο Α/ΓΕΕΘΑ χρησιμοποιεί σχετικά συχνά το twitter και συνήθως επιτυχημένα. Λέμε συνήθως γιατί τώρα τελευταία , δεν απέφυγε τα λάθη. Τα οποία αποδεικνύονται εξαιρετικά σοβαρά για την σχέση του με το προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων.

Το τελευταίο του “τιτίβισμα” για την επαναφορά της προϋπόθεσης του γένους για την εισαγωγή στις στρατιωτικές σχολές, ήταν βιαστικό και άστοχο. Τουλάχιστον όμως θα πρέπει να τον δίδαξε κάτι: ότι μετους πολιτικούς πρέπει να κρατάς αποστάσεις ασφαλείας και να μην παρασύρεσαι. Ποτέ! Ειδικά όταν φοράς το “καπέλο” του Α/ΓΕΕΘΑ.

Ο κ.Κωσταράκος εξέφρασε την θετική του άποψη για την επαναφορά του γένους, έχοντας προφανώς τη βεβαιότητα ότι η κυβέρνηση και η πολιτική ηγεσία του ΥΕΘΑ ήταν αποφασισμένες να προχωρήσουν με οποιοδήποτε κόστος. Μέσα σε λίγες ώρες έμεινε ακάλυπτος και “στοχοποιημένος” σίγουρα από το ΠΑΣΟΚ και τον Ε.Βενιζέλο ο οποίος ενοχλήθηκε τόσο από την παρέμβαση μέσω twitter, που έψαξε να βρει αν άλλοι αρχηγοί στον κόσμο το χρησιμοποιούν! Ο κ.Βενιζέλος παρεπιπτόντως έχει λογαριασμό στο twitter.

Ο Α/ΓΕΕΘΑ Μ.Κωσταράκος δηλώνει όπως έχουμε ξαναγράψει στρατιώτης και καλά κάνει. Έχουμε επισημάνει βέβαια πολλές φορές ότι θα πρέπει να έχει πάντα στο μυαλό του ότι είναι και Αρχηγός ΓΕΕΘΑ. Και με βάση τη κοινή λογική δεν έχει καμία ανάγκη ούτε να “καλύπτει”, ούτε να στηρίζει τις κυβερνητικές αποφάσεις. Αρκεί να τις εκτελεί και κατά την ταπεινή μας άποψη αν διαφωνεί με κάποια απ΄ αυτές καλό είναι να εκφράζει τη διαφωνία του, για να την ακούμε κι εμείς οι πολίτες και να μπορούμε να κρίνουμε. Δεν έχει κανένα λόγο να εμφανίζεται στους πολίτες αλλά και στο προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων ως συνήγορος των κυβερνητικών αποφάσεων. Που όπως απέδειξε και η ιστορία του γένους δεν είναι ποτέ βέβαιο αν πρόκειται για αποφάσεις ή απλές προθέσεις.

Ελπίζουμε να συνεχίσει να χρησιμοποιεί το twitter, αποδεχόμενος ακόμη και την καλοπροαίρετη αρνητική κριτική κάποιων ανθρώπων που δεν τους αρέσει ως πρακτική και αγνοώντας την ανοησία μερικών λίγων που έχουν μείνει σε …άλλο αιώνα. Αυτοί οι τελευταίοι είναι οι ίδιοι που ούτε λίγο,ούτε πολύ θεωρούν περίπου φυσιολογικό να υπάρχουν πέντε τουαλέτες για 192 στρατιώτες σε στρατόπεδο της Ελλάδας το έτος 2013!
 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Αποσύρθηκε η τροπολογία για την επαναφορά του γένους στις στρατιωτικές σχολές

Κωσταράκος και γένος: Γκάφα, παγίδα ή πίεση άνωθεν;

"Θύελλα" απαντήσεων στο twitter, για το μήνυμα Κωσταράκου περί γένους
 

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ