Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

Διεθνή

Ο γηραιότερος αλεξιπτωτιστής στο κόσμο εν δράση - ΒΙΝΤΕΟ

15.05.2017 | 10:37
 
Παππούς με εγγόνια και δισέγγονα ο Verdun Hayes είναι ο γηραιότερος αλεξιπτωτιστής στον κόσμο . Ο ασταμάτητος Hayes κάνει ακόμα ελεύθερη πτώση μαζί με το γιο, τον εγγονό και τα δισέγγονα του στα 101 χρόνια του.
Ο γηραιότερος αλεξιπτωτιστής πήρε μέρος στην απόβαση στην Νορμανδία (γνωστή και ως D-Day) και είχε τραυματιστεί κατά τη διάρκεια αυτής. O βετεράνος Hayes δήλωσε σε συνέντευξη του ότι ακόμα και σήμερα δεν μπορεί να συνειδητοποιήσει πως επιβίωσε στον Β’Παγκόσμιο Πόλεμο, ενώ τόνισε ότι έχει χάσει πολλούς φίλους εξαιτίας του.

Να σημειώσουμε ότι η απόβαση στη Νορμανδία με κωδική ονομασία Operation Overlord (Επιχείρηση Κυρίαρχος) ήταν η Συμμαχική απόβαση στα παράλια της Γαλλίας κατά τη διάρκεια του Β΄Παγκοσμίου Πολέμου που σημειώθηκε στις 6 Ιουνίου 1944. Ο κ. Hayes βραβεύτηκε για τις υπηρεσίες του στη μάχη αυτή ενώ έχει ακόμα ουλές στο σώμα του από την έκρηξη στην οποία παραλίγο να χάσει τη ζωή του, έκρηξη η οποία του στέρησε όμως τον καλύτερο του φίλο.

Ο ατρόμητος Verdun Hayes ακόμα και σήμερα στα 101 του ‘’κάνει βουτιά’’ από τα 15.000 πόδια. Πέρυσι μάλιστα έσπασε το βρετανικό ρεκόρ, ενώ χθες έσπασε επίσης το ρεκόρ ενός Καναδού που στα 101 του το 2013 κρατούσε τον τίτλο του γηραιότερου αλεξιπτωτιστή.Η οικογένεια του Hayes κάνοντας ελεύθερες πτώσεις μαζεύουν χρήματα για το Royal British Legion που πρόκειται για οργάνωση που παρέχει υποστήριξη στους βετεράνους πολέμου και στις οικογένειές τους τιμώντας τη μνήμη αυτών που έχασαν τη ζωή τους πολεμώντας.

Βίντεο: O γηραιότερος αλεξιπτωτιστής στον κόσμο εν δράση!


Aπόδοση onalert από dailymail.com 

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ