Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Γκιονούλ: O νέος Τούρκος υπουργός Άμυνας

03.07.2015 | 14:46
Ο Πρωθυπουργός της Τουρκίας Αχμέτ Νταβούτογλου ανακοίνωσε οτι ο πρώην υπουργός Άμυνας Βετζντί Γκιονούλ θα αντικαταστήσει τον απερχόμενο υπουργό Άμυνας Ισμέτ Γιλμάζ, ο οποίος έχει εκλεγεί ως νέος πρόεδρος του κοινοβουλίου.

"Έχω παρουσιάσει το όνομα του κ Βετζντί Γκιονούλ (Gönül) στον πρόεδρο μας [Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν] λαμβάνοντας την εν εξελίξει διαδικασία υπόψη," Νταβούτογλου δήλωσε στους δημοσιογράφους στις 3 Ιουλίου, σε μια προφανή αναφορά στις αυξανόμενες ανησυχίες της Άγκυρας για τις εξελίξεις στη γειτονική Συρία.

"Σε μια κρίσιμη στιγμή, προτιμούμε κάποιον με γνώση και εμπειρία που εμπιστευόμαστε και που εχει συνεργαστεί στο παρελθόν με τις Τουρκικες Ενοπλες Δυνάμεις" ειπε ο Νταβούτογλου, σημειώνοντας ότι αναμένεται να ολοκληρωθούν οι διαδικασίες που σχετίζονται με το διορισμό μετα την επίσημη έγκριση του Ερντογάν αργότερα σήμερα.

Η Άγκυρα έχει θορυβηθεί απο την πρόοδο των Κούρδων της Συρίας ενάντια στο Ισλαμικό Κράτος, αλλα και απο την απροθυμία της Δύσης να αντιμετωπίσει τον Σύρο Πρόεδρο, γράφει η εφημερίδα Hurriyet. Η προοπτική μιας τουρκικής στρατιωτικής επέμβασης στη Συρία έχει αυξηθεί τις τελευταίες ημέρες.

Ο Γκιονουλ υπηρέτησε ως υπουργός Άμυνας σε τρεις διαδοχικές κυβερνήσεις του ΑΚΡ, απο το 2002, όταν το κόμμα εξελέγη για πρώτη φορά στην εξουσία.Τον Ιούνιο του 2015 ο Gönül δεν ήταν υποψήφιος επειδή το AKP έχει εσωτερικό όριο για τους αναπληρωτές του.

πηγή - Hurriyet

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ