Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ο Ολάντ στο τέμενος του Παρισιού

10.01.2016 | 15:13
Αιφνιδιαστική επίσκεψη στο Μεγάλο Τέμενος του Παρισιού πραγματοποίησε ο πρόεδρος της Γαλλίας, Φρανσουά Ολάντ, λίγη ώρα μετά τις εκδηλώσεις μνήμης των θυμάτων τόσο της 13ης Νοεμβρίου όσο και του σατυρικού περιοδικού Charlie Hebdo.
Η επίσκεψη του Ολάντ στο Μεγάλο Τέμενος, όπου ήπιε τσάι και συζήτησε με τους παρευρισκόμενους, εντάσσεται στο πλαίσιο της εκδήλωσης «ανοιχτές πόρτες» που οργάνωσαν πολλά μουσουλμανικά τεμένη σε όλη τη Γαλλία.

Αυτό το Σαββατοκύριακο, με πρωτοβουλία του Γαλλικού Συμβουλίου Μουσουλμανικής Λατρείας (CFCM), εκατοντάδες τεμένη προσέφεραν το «τσάι της αδελφοσύνης» στους επισκέπτες τους για να ενισχύουν την εθνική ομόνοια και συνοχή.
Ο υπουργός Εσωτερικών, Μπερνάρ Καζνέβ, που είχε προσκληθεί στο τέμενος του Σεντ-Ουέν ντ' Ομόν, στην περιοχή του Παρισιού, χαιρέτισε χθες την πρωτοβουλία λέγοντας ότι «η Γαλλική Δημοκρατία έχει ανάγκη, όσο ποτέ, τη δέσμευση όλων των μουσουλμάνων της Γαλλίας» και προειδοποίησε ότι «θα επιδείξει τη μεγαλύτερη αυστηρότητα κατά των αυτόκλητων ιμάμηδων που κηρύσσουν το μίσος».
ΠΗΓΗ: ΑΠΕ 

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ