Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ο ηγέτης της Χρυσής Αυγής εκεί που απειλούσε ότι θα βάλει όλους τους άλλους: στη φυλακή

03.10.2013 | 17:14
Μια πρωτοφανή στιγμή στην ιστορία της ετοιμάζεται να ζήσει η χώρα. Για πρώτη φορά, αρχηγός κόμματος οδηγείται στις φυλακές για να προφυλακιστεί. Για πρώτη φορά άλλωστε επικεφαλής κόμματος θεωρείται αρχηγός εγκληματικής οργάνωσης.

Τη θλιβερή πρωτιά θα έχει ο Νίκος Μιχαλολιάκος, που τα ξημερώματα μετά τη σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα κρίθηκε προφυλακιστέος και μαζί τον βουλευτή του κόμματός του, Γιάννη Λαγό και τον "πυρηνάρχη" της τοπικής οργάνωσης της Νίκαιας, Γιώργο Πατέλη, αλλά και την 39χρονη ανθυπαστυνόμο που "κάρφωνε" μη συμπαθούντες τη Χρυσή Αυγή, οδηγείται στις φυλακές Κορυδαλλού.

Η αυτοκινητοπομπή που μετέφερε τον αρχηγό της Χρυσής Αυγής και τα υπόλοιπα μέλη του κόμματος έφτασε στον Κορυδαλλό λίγα λεπτά μετά τις 17:00.

Η μεγάλη... σπαζοκεφαλιά ήταν που θα φιλοξενηθούν, αφού (όπως και στην περίπτωση του Ρουπακιά που τελικά κατέληξε στο Μαλανδρίνο) υπάρχουν αντιδράσεις από τους κρατουμένους. Τα σενάρια που εξετάστηκαν ήταν δυο: είτε στην πτέρυγα των... VIP, εκεί όπου κρατούνται ο Άκης Τσοχατζόπουλος και επιχειρηματίες που έχουν προφυλακιστεί για χρέη στο Δημόσιο είτε στην πτέρυγα όπου κρατούνται οι καταδικασθέντες για συμμετοχή στη 17 Νοέμβρη.

Οι τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν πως οι χρυσαυγίτες θα μείνουν σε κελιά της 6ης πτέρυγας, στις γυναικείες φυλακές, εκεί δηλαδή όπου κρατούνται οι κρατούμενοι για την υπόθεση του Άκη Τσοχατζόπουλου.
«Τον έκαψε ο Πατέλης», δήλωσε αρμόδια δικαστική πηγή
Τα ξημερώματα, ο επικεφαλής της Χρυσής Αυγής κρίθηκε προφυλακιστέος με τη σύμφωνη γνώμη ανακριτών και εισαγγελέων μετά τη μαραθώνια απολογία του. Ενώπιον τον δικαστικών επέμεινε πως η δίωξή του είναι πολιτική και αρνήθηκε οποιαδήποτε σχέση με παράνομες δράσεις, με τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα.

«Τον έκαψε ο Πατέλης», γράφει Το Βήμα επικαλούμενο αρμόδια δικαστική πηγή, καθώς ο "πυρηνάρχης" της Νίκαιας απολογήθηκε μετά τον αρχηγό του αφού κρίθηκε πως τα όσα είχε πει, ήταν κρίσιμα για το αν ο Νίκος Μιχαλολιάκος θα κρινόταν προφυλακιστέος.

Ο αρχηγός της Χρυσής Αυγής και οι συνήγοροί του, ο αδελφός του, Τάκης Μιχαλόλιας και ο Δημ. Νινόπουλος, προσπάθησαν να «καταρρίψουν» το ισχυρό χαρτί του κατηγορητηρίου σε βάρος του Νίκου Μιχαλολιάκου, πως δηλαδή το πρωί μετά τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, από τις 10.15 ως τις 12.37 υπήρξαν αλλεπάλληλες επικοινωνίες με όλα τα στελέχη του Πειραιά, τα οποία μίλησαν εκείνη την ημέρα με τον αρχηγό.

«Ανοίξτε τις επικοινωνίες μου», είπε ο Νίκος Μιχαλολιάκος, σύμφωμα με Το Βήμα, υποστηρίζοντας ότι έχει εκχωρήσει στο κόμμα επτά από τις συνδέσεις, που ήταν στο όνομά του και επομένως εκείνο το πρωί δεν μιλούσε αυτός, αλλά άλλο πρόσωπο, που ενημερωνόταν για την υπόθεση.

Νωρίτερα, γράφει Το Βήμα, στην απολογία του είχε πει: «Λυπάμαι πραγματικά για τον θάνατο του Παύλου Φύσσα, δεν είμαι ναζιστής και ποτέ δεν συμμετείχα στην σύνταξη ενός καταστατικού, που ασπάζεται τον ναζισμό. Πιστεύω στην κοινοβουλευτική Δημοκρατία και δεν μπορεί να είμαι υπεύθυνος για όσα κάνει κάθε μέλος της Χρυσής Αυγής».

Αλλά πριν... αλέκτωρ λαλήσει τρις, βγαίνοντας από τα δικαστήρια της Ευελπίδων χαιρέτισε τους λίγους συγκεντρωμένους οπαδούς του κόμματός του με ένα άκρως ναζιστικό σύνθημα: ζήτω η νίκη φώναξε. Sieg heil είναι η μετάφραση της συγκεκριμένης φράσης στα γερμανικά.

Διαβάστε ακόμη:

Χρυσή Αυγή: όλα τα τηλεφωνήματα μετά την δολοφονία Φύσσα σε δυο γραφήατα


Στην Ευελπίδων ο Χρήστος Παππάς

 

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ