Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ο Κύπριος Ίκαρος που συγκίνησε και πήρε το ξίφος του με το μεγαλείο της ψυχής του!

19.07.2014 | 08:18
Ένα πολύ ανθρώπινο και συγκινητικό περιστατικό έγινε κατά τη διάρκεια της ορκωμοσίας των Ικάρων στο Τατόι. Είχε αρχίσει η παράδοση των ξιφών στους Κυπρίους αποφοίτους της Σχολής, όταν ακούστηκε το όνομα ενός, ο οποίος δεν βρισκόταν στη σειρά του.
Ξαφνικά ο υπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Δημήτρης Αβραμόπουλος σάστισε που δεν είδε μπροστά του τον 22άχρονο αεροπόρο αλλά αμέσως τον ενημέρωσε ο αρχηγός ΓΕΑ αντιπτέραρχος Ευάγγελος Τουρνάς ότι δεν μπορούσε να μετακινηθεί και παρακολουθούσε την τελετή λίγο πίσω από τους παραταγμένους, από μια καρέκλα λόγω της υγείας του.
«Πάνω απ’ όλα είναι η υγεία και ο άνθρωπος», σχολίασε ο κ. Αβραμόπουλος και κατευθύνθηκε προς το σημείο που βρισκόταν ο νεαρός Κύπριος μαζί με τον αρχηγό της Πολεμικής Αεροπορίας, υπερβαίνοντας κάθε πρωτόκολλο. Ο υπουργός πήγε απέναντι από τον Ίκαρο, του παρέδωσε το ξίφος, πληροφορήθηκε ότι δεν μπορούσε να κινηθεί με ευκολία διότι
αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα υγείας , τον αγκάλιασε και συγκινημένος τον ασπάστηκε.Οι γονείς των σπουδαστών που αιφνιδιάστηκαν αρχικά από την απομάκρυνση του κ. Αβραμόπουλου από το χώρο των επισήμων
. Φίλοι, γονείς και συγγενείς των άλλων Κυπρίων σπουδαστών πληροφόρησαν όσους ρωτούσαν περί τίνος επρόκειτο και ξαφνικά, ένα χειροκρότημα άρχισε από όλους όσοι είχαν πάει να παρακολουθήσουν την ορκωμοσία.


Ήταν η καλύτερη επιβράβευση για τον αγώνα αυτού του παιδιού από την Κύπρο, που χαμογελούσε σε στάση προσοχής  με σθένος, λεβεντιά και μεγαλείο ψυχής.Διαβάστε ακόμη:

Στη Βουλή όσα κατήγγειλαν οι πτέραρχοι για τη συντήρηση αεροσκαφών στη ΠΑΟ "Άγγλος ασθενής",ήταν ...Έλληνας.


Τι αξιωματικούς χρειάζεται η Ελλάδα - Με ξίφος πτυχίο αλλά όχι με καραβάνα


 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ