Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ο ιός Ζίκα χτυπά την Αμερική!

02.08.2016 | 07:23
 Ο ιός Ζίκα χτυπά την Aμερική! Συναγερμός έχει σημάνει στις υγειονομικές υπηρεσίες των ΗΠΑ για τον περιορισμό της μετάδοσης του Ζίκα, ο οποίος όλα δείχνουν ότι ανεβαίνει στις βόρειες πολιτείες. 

Τα κουνούπια στο Μαϊάμι μεταφέρουν πλέον τον ιό Ζίκα και έχουν καταγραφεί τουλάχιστον τέσσερα περιστατικά μόλυνσης απ΄τον ιό στην Φλόριντα.
Τα τέσσερα περιστατικά έχουν σημάνει συναγερμό όχι μόνο στην πολιτεία της Φλόριντα, αλλά και σε εθνικό επίπεδο.

Οι αμερικανικές υγειονομικές αρχές συνέστησαν στις έγκυες γυναίκες να αποφεύγουν τη συνοικία Γουίνγουντ του Μαϊάμι, όπου πιστεύεται ότι βρίσκεται η εστία των κουνουπιών-φορέων του ιού Ζίκα ο οποίος μπορεί να προκαλέσει σοβαρές νευρολογικές διαταραχές στα έμβρυα.

«Συστήνουμε στις έγκυες να αποφεύγουν αυτή τη ζώνη» στα βόρεια του Μαϊάμι, δήλωσε ο Τομ Φρίντεν, ο διευθυντής των ομοσπονδιακών Κέντρων Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών (CDC).

Ο Φρίντεν συνέστησε επίσης στις γυναίκες που έχουν επισκεφθεί αυτήν την περιοχή της Φλόριντας να αποφύγουν να μείνουν έγκυες έως και για 8 εβδομάδες μετά την επιστροφή τους από το Μαϊάμι. Οι έγκυες που ζουν ή έχουν ταξιδέψει στην κομητεία Μαϊάμι-Ντέιντ μετά τις 15 Ιουνίου θα πρέπει να υποβληθούν σε εξετάσεις κατά το πρώτο και το δεύτερο τρίμηνο της εγκυμοσύνης τους.

Τέλος, το CDC καλεί όλους όσους ταξίδεψαν σε περιοχές όπου ενδημεί ο Ζίκα να χρησιμοποιούν εντομοαπωθητικά επί 3 εβδομάδες για να αποφευχθεί η μετάδοση του ιού σε τοπικό επίπεδο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ τι είναι ο ιός Ζίκα - Συμπτώματα και αντιμετώπιση

Με πληροφορίες από ΑΠΕ, cfr.org, infowars.com
 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ