Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ο Ιρακινός στρατός ανακάλυψε 53 πτώματα στο κέντρο της χώρας

09.07.2014 | 12:03
Οι ιρακινές δυνάμεις ασφαλείας ανακάλυψαν σήμερα τα πτώματα 53 ανδρών, τους οποίους είχαν δέσει και εκτελέσει, κοντά στη Χίλα, στο κέντρο της χώρας, ανακοίνωσαν αστυνομικές και ιατρικές πηγές.

Τα πτώματα, τα οποία ανακαλύφθηκαν μέσα σε οπορώνες νοτίως της Χίλα, έφεραν όλα τραύματα από σφαίρες στο κεφάλι ή στο στήθος, σύμφωνα με αστυνομική πηγή και έναν εργαζόμενο του νεκροτομείου.

Σύμφωνα με τον τελευταίο, οι θάνατοι συνέβησαν πριν από τουλάχιστον μια εβδομάδα.
Τα αίτια αυτής της σφαγής δεν έχουν γίνει ως τώρα σαφή, σύμφωνα με αυτές τις δύο πηγές.

Παρόλο που η επαρχία της Βαβέλ, της οποίας η Χίλα είναι η μεγαλύτερη πόλη, υπήρξε θέατρο μαχών στο πλαίσιο της επίθεσης που εξαπέλυσαν πριν από ένα μήνα σουνίτες αντάρτες, η ζώνη όπου ανακαλύφθηκαν τα πτώματα δεν είχε γνωρίσει την πρόσφατη βία.

Οι σουνίτες αντάρτες, με επικεφαλής τους τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους, κατέλαβαν μεγάλα τμήματα εδαφών στο βόρειο, το δυτικό και το ανατολικό Ιράκ. Μετά την αρχική νίλα που υπέστη, ο στρατός μοιάζει τώρα να συνέρχεται, χάρις εν μέρει στις ενισχύσεις από τις σιιτικές πολιτοφυλακές, αλλά δυσκολεύεται να ανακτήσει εδάφη.

Η βία έχει κάνει εκατοντάδες χιλιάδες ανθρώπους να εγκαταλείψουν τις εστίες τους. Στο πολιτικό επίπεδο, η διαδικασία για το σχηματισμό κυβέρνησης δεν προχωρεί. Το κοινοβούλιο που προέκυψε από τις βουλευτικές εκλογές του Απριλίου έχει αναβάλει δύο φορές κρίσιμης σημασίας συνεδριάσεις, με υπόβαθρο κοινοτικές διαιρέσεις, ενώ οι Κούρδοι θέλουν να αποσχισθούν.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ιράκ: Κατάληψη παλιού εργοστασίου χημικών όπλων από "τρομοκράτες"

Πώς η συμφωνία Σάικς Πικό πυροδοτεί τη βία στο Ιράκ


 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ