Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ο ισραηλινός στρατός επιβάλλει σοβαρούς περιορισμούς στις γυναίκες που υπηρετούν

19.07.2018 | 18:55
Οι "κανόνες σεμνότητας" του Ισραηλινού Στρατού, οι οποίοι απαγορεύουν στις γυναίκες στρατιώτες να φορούν λευκά πουκάμισα, να αφαιρούν τα σουτιέν και το κάπνισμα κοντά στους άνδρες για να μην προκαλούν τους θρησκευόμενους στρατιώτες, εξοργίζει τις γυναίκες που υπηρετούν στο στρατό.

Το Ισραηλινό Δίκτυο των Γυναικών ανέφερε ότι οι γυναίκες περιορίζονται από κανόνες που υπαγορεύουν το φόρεμα και τη συμπεριφορά τους εξαιτίας του αυξανόμενου αριθμού των Ορθοδόξων θρησκευόμενων στρατιωτών στο στρατό.

"Οι δεκάδες μαρτυρίες που μας έχουν φτάσει στην ανοικτή τηλεφωνική γραμμή για γυναίκες στρατιώτες κατά το παρελθόν έτος μαρτυρούν αυτό που γνωρίζουμε εδώ και πολύ καιρό. Οι κυβερνήτες στο πεδίο αποκλίνουν από τις εντολές του στρατού και επιβάλλουν παράξενους κανόνες σεβασμού στις γυναίκες στρατιώτες και τους εμποδίζουν να κάνουν τη δουλειά τους " , δήλωσε στο Χάρετς , η Διευθύνων Σύμβουλος του Ισραηλινού Δικτύου Γυναικών, Μιχάλ Γκέρα Μαργάλιοτ .

Ο κανόνας σχετικά με τη χρήση σουτιέν εμφανίζεται ως ο πιο ακραίος. Οι γυναίκες στρατιώτες έχουν αναφέρει ότι τους απαγορεύεται να αφαιρούν τα σουτιέν τους ακόμα και όταν ετοιμάζονται να πάνε για ύπνο.

Οι γυναίκες απαγορεύονται επίσης να φορούν λευκά πουκάμισα στη βάση Shizafon και τη βάση 80, καθώς και σορτς πάνω από το γόνατο σε μαθήματα άσκησης για να αποτρέψουν τους άνδρες να πάθουν διέγερση.

Ωστόσο, σύμφωνα με την έκθεση, δεν είναι μόνο οι θρησκευόμενοι στρατιώτες που θέλουν αυτούς τους κανόνες. Οι κοσμικοί διοικητές υποστηρίζουν τα μέτρα.

Ο Ισραηλινός στρατός παρουσίασε πτώση στη στρατολόγηση τα τελευταία 30 χρόνια, καθώς οι υπήκοοι του Haredi και οι Άραβες πολίτες δεν έχουν καταταγεί και οι πληθυσμοί τους μεγαλώνουν ταχύτερα από ό,τι ο συνολικός πληθυσμός. Το 1990, τα τρία τέταρτα των νέων Ισραηλινών κατατάχθηκαν και ο αριθμός αυτός αναμένεται να μειωθεί στο 64% μέχρι το 2020, αναφέρει ο Haaretz.

Οι προσλήψεις γυναικών αυξάνονται, ωστόσο, και ο αριθμός των ορθόδοξων Εβραίων που επιλέγουν να προσληφθούν αυξάνεται επίσης. Ένα νομοσχέδιο για τη σταδιακή κατάρτιση φοιτητών της Yeshiva προχωρεί προς το παρόν μέσω της Knesset, γεγονός που θα μπορούσε να επιδεινώσει περαιτέρω τα ζητήματα με θρησκευόμενους στρατιώτες και τους ομοφυλόφιλους.

Μια ανώτερη πηγή του Ισραηλινού Στρατού δήλωσε στο Haaretz: "Δεν υπάρχει απαγόρευση να φοράτε ένα λευκό πουκάμισο και δεν υπάρχει καμία υποχρέωση να φοράτε παντελόνι πάνω από τα καλσόν. Ο ίδιος κώδικας ένδυσης ισχύει για γυναίκες και άνδρες. Εάν υπάρχουν άλλες οδηγίες, είναι εξαιρέσεις".

Πηγή: Russia Today

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ