Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ο Ιταλός Αρχηγός Ενόπλων Δυνάμεων στην Ελλάδα - ΦΩΤΟ

14.09.2017 | 19:56
Ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ, Ναύαρχος Ευάγγελος Αποστολάκης ΠΝ, υποδέχθηκε σήμερα σε επίσημη τελετή στο Στρατόπεδο “ΠΑΠΑΓΟΥ” τον Αρχηγό του Γενικού Επιτελείου των Ενόπλων Δυνάμεων της Ιταλίας, Στρατηγό Glaudio Graziano, στο πλαίσιο επίσκεψης που πραγματοποίησε στην Ελλάδα.

Κατά τις διμερείς επαφές συζητήθηκε το διεθνές περιβάλλον ασφαλείας, οι εξελίξεις στην ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου και της Μέσης Ανατολής με έμφαση στις προσφυγικές/μεταναστευτικές ροές καθώς και θέματα που αφορούν στην επικείμενη σύνοδο της στρατιωτικής Επιτροπής (Military Committee in Chiefs of Defence Session) του ΝΑΤΟ σε επίπεδο Αρχηγών ΓΕΕΘΑ, που θα πραγματοποιηθεί στην Αλβανία από 15 έως 17 Σεπτεμβρίου 2017.

Συζητήθηκε επίσης, η υφιστάμενη διμερής στρατιωτική συνεργασία καθώς και οι προοπτικές περαιτέρω ενίσχυσής της στους τομείς της επιχειρησιακής και ατομικής εκπαίδευσης, των ειδικών δυνάμεων και της διοικητικής μέριμνας. Ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ, στις τοποθετήσεις του, επισήμανε μεταξύ άλλων:

-Την συνεχή παραβατική συμπεριφορά που επιδεικνύουν οι Τουρκικές Ένοπλες Δυνάμεις στο Αιγαίο.
 -Τις πρωτοβουλίες που αναλαμβάνουν οι ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις για την προώθηση της στρατιωτικής συνεργασίας με κράτη των Βαλκανίων, της Βόρειας Αφρικής και της Μέσης Ανατολής.
-Τη σκοπιμότητα συνέχισης των επιχειρήσεων του ΝΑΤΟ στο Αιγαίο και της Ε.Ε στην Κεντρική Μεσόγειο για την ανάσχεση των προσφυγικών/μεταναστευτικών ροών, με παράλληλη γεωγραφική διεύρυνση αυτής του ΝΑΤΟ στο πλαίσιο βελτίωσης της αποτελεσματικότητας της.
-Την απαίτηση ενίσχυσης των δυνατοτήτων της νότιας πτέρυγας της συμμαχίας (South Hub).

Ακολουθούν χαρακτηριστικά στιγμιότυπα από την επίσημη επίσκεψη του Ιταλού Αρχηγού Ε.Δ, Στρατηγού Graziano, στις φωτογραφίες που έδωσε στην δημοσιότητα το ΓΕΕΘΑ. 
 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ