Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

"Ο Κανάρης "έσκασε" από τη πίεση" ,λένε οι συμμαθητές του για τον πρόεδρο του ΜΤΝ

05.06.2014 | 22:58
Ένας από τους τελευταίους ανθρώπους -αν όχι ο τελευταίος- που είδε τον αντιναύαρχο Μιλτιάδη Κανάρη ήταν ένας συμμαθητής του από τη Σχολή Ναυτικών Δοκίμων. Τα όσα λέει είναι ίσως ο καλύτερος και πληρέστερος επικήδειος για τον ναύαρχο που όλοι τιμούσαν για το ήθος και την αξιοπρέπειά του.

Αυτό που προκύπτει απ΄ όλες τις περιγραφές είναι ότι ο Κανάρης πιεζόταν αφόρητα από προτάσεις λύσεων που τον έβρισκαν κάθετα αντίθετο. Περίμενε την αντικατάστασή του στις 2 Ιουλίου, αλλά δεν πρόλαβε. Όπως λενε οι συμμαθητές του “έσκασε”. Τελευταία αφορμή για να νοιώσει ξανά την πίεση που προαναφέραμε το έγγραφο που έλαβε χθες το πρωί από το επιτελείο του ΥΦΕΘΑ.

Λέει ο συμμαθητής του:


“Είμαι συγκλονισμένος. Πριν 5 ώρες πίναμε καφέ μαζί και μου έλεγε ότι θα πάει στον Α/ΓΕΝ να του ζητήσει να μάθει ποιος είναι ο αντικαταστάτης του για να παραδώσει. Θεωρούσε ότι έχουν ξεπουλήσει το ΜΤΝ και δεν θα είναι αυτός που θα βάλει την υπογραφή του. Μάλιστα ετοιμαζόταν να βγάλει αρνητική απόφαση για το ποσό που ζητάει ο ΥΦΕΘΑ Δαβάκης 90.000 ευρώ για την πληρωμή εταιρείας που θα εξετάσει το σχέδιο ενοποίησης των ταμείων. Ήταν πυρ και μανία. Πόναγε το δόντι του και μου είπε ότι δεν είναι τελικά από τα δόντια αλλά πρέπει να πάει να τον δει και νευρολόγος ίσως είναι νευρόπονος. Τώρα φοβάμαι ότι ήταν κάτι σαν ανεύρυσμα.
 
Από τα πρώτα μυαλά της τάξης. Ουδέποτε όμως ενδιαφέρθηκε για τίτλους και φανφάρες. Πάντα έκανε την δουλειά του αθόρυβα ηθικά τίμια και με γνώμονα το συμφέρον της πατρίδας του.  Δεν υπήρξε στιγμή που πέρασε από το μυαλό του να ενταχθεί ή να πλησιάσει πολιτικό μέσον για να αρπάξει μία θεσούλα ή να κερδίσει κάτι. Όταν είχε φτάσει στον βαθμό του Αρχιπλοιάρχου, οι πολιτικοί του φίλοι τον αποστράτευσαν για να μην σταθεί εμπόδιο στη δική τους σταδιοδρομία. Ήξεραν ότι αν συνέβαινε ένα “ατύχημα” και υπήρχε κάποιος ηθικός και τίμιος στην ηγεσία του ΠΝ και του ΥΠΕΘΑ, αυτοί δεν θα είχαν θέση στα ανώτατα αξιώματα. Αυτός σιωπηλός και πάντα γελαστός δεν έβγαλε τσιμουδιά, αλλά έφυγε όπως πάντα, υπερήφανος.

Οι τύψεις των «κολλητών του» τον έφεραν Πρόεδρο στο σχεδόν διαλυμένο ΜΤΝ. Από την πρώτη μέρα έφερε τα πάνω κάτω και κατάφερε να το στήσει όρθιο και να το φέρει σε βιώσιμη κατάσταση. Αντιτάχθηκε με όλες του τις δυνάμεις στην συνεχή προσπάθεια υφαρπαγής του ΜΤΝ από τα πολιτικά γεράκια. Αν σήμερα υπάρχουν ακόμα Μετοχικά Ταμεία σε ποσοστό πάνω από 90% οφείλεται σε αυτόν τον εξαίρετο άνθρωπο”.
 
Διαβάστε ακόμη:


Πέθανε ξαφνικά ο Μιλτιάδης Κανάρης πρόεδρος του ΜΤΝ - Στις 16.00 η κηδεία στο Γ΄νεκροταφείο


 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ