Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ο Κέρι θα πιέσει το Ιράν προς την επίτευξη συμφωνίας για το πυρηνικό πρόγραμμα

14.07.2014 | 11:05
Ο αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Τζον Κέρι θα συναντηθεί σήμερα, για δεύτερη συναπτή ημέρα, με τον ιρανό ομόλογό του Τζαβάντ Ζαρίφ για να διαπιστώσει αν μπορεί να σημειωθεί πρόοδος προς την επίτευξη συμφωνίας για το πυρηνικό πρόγραμμα της Τεχεράνης πριν από την καταληκτική προθεσμία της 20ής Ιουλίου, ανακοίνωσε αμερικανός αξιωματούχος.

Ο Κέρι και ο Ζαρίφ συναντήθηκαν χθες για δύο ώρες στο περιθώριο των διαπραγματεύσεων για το ιρανικό πυρηνικό πρόγραμμα ανάμεσα στην Τεχεράνη και την ομάδα 5+1 (ΗΠΑ, Βρετανία, Γαλλία, Γερμανία, Ρωσία και Κίνα).

Ανώτερος αξιωματούχος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ δήλωσε ότι ο Κέρι θα "αξιολογήσει την πρόθεση του Ιράν να κάνει τις σημαντικές επιλογές που πρέπει. Ο υπουργός θα έχει τον απαραίτητο χρόνο για τη συζήτηση (με τον Ζαρίφ) και γι αυτό θα συναντηθεί και πάλι σήμερα μαζί του, για να δει αν μπορεί να επιτευχθεί πρόοδος", είπε ο αξιωματούχος.

Χθες Κυριακή, ο Κέρι είπε ότι υπάρχουν σημαντικές διαφωνίες με το Ιράν για τον τρόπο περιορισμού της δυνατότητάς του παρασκευής πυρηνικού καυσίμου, αφήνοντας να εννοηθεί ότι οι διαπραγματεύσεις θα συνεχιστούν και μετά τις 20 Ιουλίου αν δεν επιτευχθεί πρόοδος εντός της εβδομάδας.

Νωρίτερα, ανώτερος αμερικανός αξιωματούχος δήλωσε ότι το Ιράν επιμένει σε "ανεφάρμοστες και ανεπαρκείς" θέσεις.
Το Ιράν υποστηρίζει ότι εμπλουτίζει ουράνιο μόνο για ειρηνικούς σκοπούς και επιθυμεί την άρση των δυτικών κυρώσεων. Ωστόσο, η πολιτική της Τεχεράνης απόκρυψης ευαίσθητων πυρηνικών πληροφοριών από τους επιθεωρητές του ΟΗΕ καθιστά καχύποπτη τη Δύση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Σκληρές διαπραγματεύσεις για τα Πυρηνικά του Ιράν

ΙΡΑΝ ΠΥΡΗΝΙΚΑ: Ποιο είναι το "παιχνίδι" που παιζεται μετά τη Γενεύη - Ανάλυση

"Το Ιράν διαπραγματεύεται για τα πυρηνικά του" λέει ισραηλινός στρατηγός


 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ