Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

Διεθνή

O "μαχητής" Kiowa εν ώρα δράσης! - ΒΙΝΤΕΟ

21.12.2017 | 18:00
Περίπου 70 ελικόπτερα τύπου Kiowa “προσγειώνονται” σύντομα στην Ελλάδα, καθώς επικυρώθηκε παλαιότερη απόφασης της Επιτροπής Εξοπλιστικών της Βουλής, για την προμήθεια των ελικοπτέρων από τον αμερικανικό στρατό, όπως γνωστοποιήθηκε χθες αργά το βράδυ. Ποια είναι όμως αυτά τα ελικόπτερα αυτά; Παρακάτω μπορείτε να διαβάστε δύο λόγια για kiowa και να δείτε δύο εντυπωσιακά βίντεο που αλιεύσαμε με το “μαχητή” εν ώρα δράσης.

Ποια είναι τα kiowa

To kiowa ανήκει στην οικογένεια των μονοκινητήριων στρατιωτικών ελικοπτέρων. Αναλαμβάνουν κυρίως αποστολές αναγνώρισης και επιτήρησης. Κατασκευάστηκε για τις ΗΠΑ από την Bell Helicopter με βάση στο ελικόπτερο 206A JetRanger . Το “kiowa” ήταν σε υπηρεσία από το 1969 έως και το 2017 όπου και αντικαταστάθηκε ε από το “Απάτσι” AH-64 της Boeing. Σταδιακά αποσύρεται από το στρατό των ΗΠΑ για να αντικατασταθεί από νεότερα μοντέλα.

Ο “μαχητής” kiowa

Υπάρχουν αρκετά μοντέλα kiowa. To τελευταίο μοντέλο OH-58D Kiowa Warrior αναλαμβάνει αποστολές αναγνώρισης και επιτήρησης με απώτερο σκοπό την υποστήριξη χερσαίων δυνάμεων. Aυτός ο τύπος ελικοπτέρου έλαβε μέρος και τον πόλεμο του Ιράκ.

Ενδιαφέρον βίντεο με τον μαχητή “ Κiowa”, αλιεύσαμε από το youtube. Μια μια μικρή γεύση στα παρακάτω βίντεο

 

   Διαβάστε επίσης: ΚΥΣΕΑ: «Πράσινο» για την αγορά 70 ελικοπτέρων από τις ΗΠΑ

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ