Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

Διεθνή

Ο μεγαλύτερος άνδρας της Νορβηγίας έχει ζήσει και τους δύο Παγκοσμίους πολέμους

28.12.2017 | 11:35
Ο νεός μεγαλύτερος σε ηλικία άνδρας της Νορβηγίας George Melford Nygaard είναι 108 ετών και έχει ζήσει και τους δύο Παγκοσμίους Πολέμους. Έκοψε το κάπνισμα όπως ισχυρίζεται γύρω στα 40 του χρόνια, ωστόσο το κρασάκι είναι κρασάκι και πίνει πάντα ένα ποτηράκι την ημέρα, γεγονός το οποίο θεωρεί ότι είναι ένα από τα μυστικά… της μακροζωίας του.

Γεννήθηκε το 1910 στη Βόρεια Ντακότα, καθώς ο πατέρας του μετανάστευσε από τη Νορβηγία το 1884. Έζησε και τους δύο Παγκοσμίους Πολέμους. Μιλώντας για τον Α’ Παγκόσμιο Πόλεμο ο Nygaard δήλωσε ότι θυμάται κάποια περιστατικά. Ένα από αυτά τα οποία θυμάται καθαρά είναι ότι ο πατέρας του έδωσε ένα από τα άλογα που είχαν στον αμερικανικό στρατό.

Στο Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο υπηρετούσε στη Χαβάη με το αμερικανικό πολεμικό Ναυτικό και εξακολουθεί να θέλει να ενημερώνεται για τα νέα από τις ΗΠΑ και γενικότερα για όλο τον κόσμο. Δεν δίστασε μάλιστα να σχολιάζει τον Ντόναλτ Τραμπ: Ο Ντοναλτ Τραμπ δεν είναι καλός άνθρωπος για τις ΗΠΑ, είπε ο Nygaard που σε όλη του τη ζωή ήταν δημοκρατικός. Οι ψηφοφόροι του "την πάτησαν" με το σλόγκαν του : "Κάνουμε την Αμερική Μεγάλη ξανά”.

Ο Torbjorn Ovrebo ήταν επίσημα ο μεγαλύτερος σε ηλικία άνδρας της Νορβηγίας αλλά τελικά πέθανε στα 107 του την προηγούμενη εβδομάδα, έτσι τώρα ο Nygaard θεωρείται πλέον επίσημα ο μεγαλύτερος. Θα γιορτάσει τα 108 του χρόνια στις 12 Ιανουαρίου. Αξίζει να σημειώσουμε ότι στη Νορβηγία κατοικούν 945 κάτοικοι που έχουν περάσει τα 100 του χρόνου σύμφωνα με το Nettavisen.

“ Δεν είναι αληθές ότι πρέπει να ζεις υγιεινά για να ζήσεις πολύ ” Έτρωγα και έπινα ότι ήθελα σε όλη μου τη ζωή. Ήμουν δεινός καπνιστής μέχρι τα 40 μου, ωστόσο ακόμα πίνω ένα ποτήρι κρασί κάθε μέρα. Καθαρίζει το αίμα, Ωστόσο, προσέχω να μην πίνω πολύ” δήλωσε ο Nygaard στο Glomdalen.

Ο ίδιος δήλωσε ακόμα ότι είχε πάντα καλή διάθεση. Δεν ήθελε να ζει μέσα στα νεύρα και να σκέφτεται πάρα πολύ. “Ξέρω επίσης ότι κάποιος που ήταν πιο μεγάλος από μένα πέθανε μερικές μέρες νωρίτερα όπως με ενημέρωσαν, ωστόσο δεν θέλω να το σκέφτομαι συνέχεια αυτό το γεγονός. Δεν είναι καλή σκέψη” είπε.
Έχασε τη γυναίκα του το 1992 και μετά από μια σοβαρή πνευμονία που πέρασε έπρεπε να μείνει σε ένα γηροκομείο στο οποίο ζει έκτοτε.

Μπορείτε να δείτε τον 108χρονο παππού EΔΩ και ΕΔΩ να πίνει το κρασάκι του στο κρεβάτι του. 

Με πληροφορίες από RT


 

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ