Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

Υπουργείο Άμυνας

Ο Ναύαρχος Γιακουμάκης για τους 2 στρατιωτικούς- Γιατί πήρε αυτή την τροπή η υπόθεση

12.03.2018 | 22:18
“Ασήμαντη” η υπόθεση των δύο στρατιωτικών που κρατούνται στις φυλακές της Ανδριανούπολης λέει ο επίτιμος ΑΓΕΝ Ναύαρχος Γιακουμάκης. Η υπόθεση έχει πάρει άλλη τροπή, διότι δυστυχώς συνδέεται με την υπόθεση των 8 τούρκων αξιωματικών οι οποίοι είχαν ζητήσει άσυλο στη χώρα μας.
Η υπόθεση των δύο στρατιωτικών πρόκειται για ένα γεγονός που άλλοτε επιλυόταν σε επίπεδο Διοικητών, τόνισε μεταξύ άλλων σήμερα ο Ναύαρχος Γιακουμάκης, επίτιμος ΑΓΕΝ . Ο κ.Γιακουμάκης τόνισε ότι πρέπει να υπάρχει ψυχραιμία και ότι η υπόθεση αυτή κάποια στιγμή θα λήξει απλά δεν θα γίνει τόσο σύντομα όσο θα θέλαμε. Ακόμα, ερωτηθείς αν πρέπει να αναμένουμε ένα θερμό επεισόδιο λόγω της στάση της Τουρκίας ο ναύαρχος ήταν καθησυχαστικός ωστόσο τόνισε ότι αυτό που θα πρέπει να μας ανησυχεί είπε είναι οι μακροχρόνιες σκέψεις και προοπτικές των Τούρκων που έχουν σοβαρό διακύβευμα. Όπως είναι η εκμετάλλευση του φυσικού πλούτου και η αναδιανομή του.

Μιλώντας στην εκπομπή Live news του Νίκου Ευαγγελάτου απόψε 12.3.2018, ο επίτιμος ΑΓΕΝ σημείωσε αρχικά ότι η υπόθεση έχει πάρει άλλη τροπή, διότι δυστυχώς συνδέεται με την υπόθεση των 8 τούρκων αξιωματικών οι οποίοι είχαν ζητήσει άσυλο στη χώρα μας.

Ο κ. Γιακουμάκης τόνισε ότι πρέπει να υπάρχει ψυχραιμία και ότι η υπόθεση αυτή κάποια στιγμή θα λήξει απλά δεν θα γίνει τόσο σύντομα όσο θα θέλαμε Δεν υπάρχει κάποιο σοβαρό διακύβευμα υπογράμμισε.

Ερωτηθείς αν πρέπει να αναμένουμε ένα θερμό επεισόδιο λόγω της στάση της Τουρκίας ο ναύαρχος ήταν καθησυχαστικός. “Δεν έχουμε ένα τέτοιο κίνδυνο διότι οι Τούρκοι δρουν με στρατηγική. Δεν έχω αυτά τα δείγματα”, δήλωσε μεταξύ άλλων. Από την άλλη τόνισε:  “Αυτό που θα πρέπει να μας ανησυχεί είπε είναι οι μακροχρόνιες σκέψεις και προοπτικές των Τούρκων που έχουν σοβαρό διακύβευμα. Όπως είναι η εκμετάλλευση του φυσικού πλούτου και η αναδιανομή του. Όπως επίσης η αναθεωρητική της τάση σε διάφορα θέματα από το Αιγαίο Πέλαγος και ούτω καθεξής. Εκεί είναι το μεγάλο διακύβευμα.” είπε.

Αξίζει να τονίσουμε στο σημείο αυτό, ότι νωρίτερα μία βαρυσήμαντη παρέμβαση έκανε επίσης σήμερα ο Ναύαρχος Γιακουμάκης για τη σύλληψη των δύο Ελλήνων στρατιωτικών. Ο επίτιμος ΑΓΕΝ σε σημερινή του επιστολή που δημοσίευσε το onalert. σημείωσε μεταξύ άλλων ότι πρέπει να ληφθούν κάποια μέτρα σε ότι αφορά την υπόθεση των δύο στρατιωτικών. Ποια είναι αυτά μπορείτε να τα δείτε ΕΔΩ.

Βίντεο: Όλα όσα δήλωσε ο Επίτιμος ΑΓΕΝ στην εκπομπή Live news του Νίκου Ευαγγελάτου


 

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ