Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΒΙΝΤΕΟ: Ο νέος "αόρατος φονιάς" της Lockheed

10.04.2013 | 00:59
Δεν ειναι και κάθε μέρα που κατασκευάζεται ενα αεροσκάφος τεχνολογίας στέλθ και όμως η Lockheed Martin παρουσίασε την καινουργια της δημιουργία στο ετήσιο συνέδριο Sea - Air - Space.

Το περασμένο καλοκαιρι η Lockheed μας εδειξε πώς θα μπορουσε να μοιάζει το μυστήριο μαχητικό αεροσκάφος UCLASS - Unmanned Carrier Launched Surveillance and Strike ( Μη επανδρωμένο σκάφος παρακολούθησης και επίθεσης) τώρα η εταιρία παρουσιάζει το πολυαναμενόμενο αεροσκάφος UCLASS στο οποίο εχει ήδη δώσει το παρατσούκλι 'Φάντασμα της Θάλασσας' (Sea Ghost).

Το σκάφος αναμένεται στο πεδίο μάχης γύρω στο 2018 με 2020 και σύμφωνα με την εταιρία το UCLASS ειναι βασισμένο σε υπάρχοντα μη επανδρωμένα αεροσκάφη και θα διαθέτει μια «μέγιστη επαναχρησιμοποίηση λογισμικού» όπως περιγράφεται και στο ενημερωτικό δελτίο που δημοσιεύεται παρακάτω.
Αυτό σημαίνει ότι το αεροπλάνο θα ενσωματώσει την τεχνολογία που αναπτύχθηκε για το F-35 Joint Strike Fighter, καθώς και για το κατασκοπευτικο RQ-170.

Lockheed's Sea Ghost
Όπως αναφέρει στο δημοσίευμα του το Αμερικανικο περιοδικό Foreign Policy, όπως και όλα τα σύγχρονα μαχητικά αεροσκάφη τεχνολογίας στέλθ, το UCLASS της Lockheed διαθέτει «signature control" που σημαίνει ότι δεν βασίζεται μόνο στο σχήμα του για να περάσει απαρατήρητο περιλαμβάνει επίσης και διάφορους τρόπους που το κάνουν πλέον εντελώς αόρατο στον εχθρό. Για παράδειγμα η απόκρυψη των ηλεκτρομαγνητικών του κυμάτων απο ραντάρ με νέους τρόπους προστασίας όπως και ενας συνδυασμός επιστρώσεων στο αεροσκάφος - αυτα ειναι που του δίνουν αλλωστε και το παρατσούκλι του.

Και τέλος ενας πιλότος μπορεί πολύ ευκολα να χειρίζεται το UCLASS απο ενα αεροπλανοφόρο και να ελεγχει πολλαπλές αποστολές.
Αυτό το τελευταίο χαρακτηριστικό είναι μια βασική αρχή του προγράμματος UCLASS, η οποία επιδιώκει να παρατάξει ένα στόλο των ημι-αυτόνομων κηφήνων που μπορούν να κάνουν τα πάντα, από το να προσγειώνονται σε αεροπλανοφόρα μέχρι να ανεφοδιάζονται με καύσιμα στον αέρα - με τον πιλότο απλώς να παρακολούθεί την αποστολή απο μακρυά.


Πηγή - Foreign Policy
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΗΠΑ: Μήνυμα σε Βόρεια Κορέα με μαχητικό Β-2 στέλθ


Μια γυναίκα πίσω από τη σχεδίαση του "ευρωπαϊκού" και "ελληνικού" αόρατου μαχητικού

Το Πεντάγωνο "επαναφέρει" τα F 35


ΒΙΝΤΕΟ/ΦΩΤΟ. F 35: Το πιο φουτουριστικό και προβληματικό μαχητικό της εποχής μας 

ΣΧΟΛΙΑ