Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ο νέος εχθρός του Ερντογάν που μπορεί να τον κάνει να κλάψει αυτήν την Κυριακή

23.06.2018 | 08:30
Ένα νέο "εχθρό" απέκτησε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν λίγες ώρες πριν από τις εκλογές και αυτό είναι το… κρεμμύδι! Και πιο συγκεκριμένα η τιμή του που έχει εκτοξευτεί στο 1,5 ευρώ το κιλό και απειλεί να κάνει τον Τούρκο πρόεδρο να… κλάψει πικρά στις εκλογές της Κυριακής.

Η κατακόρυφη αύξηση στην τιμή των κρεμμυδιών έγινε ‘όπλο’ στα χέρια της αξιωματικής αντιπολίτευσης τις τελευταίες ημέρες, η οποία επικρίνει την κυβέρνηση για την αύξηση των τιμών σε βασικά αγαθά, όπως το κρεμμύδι, την πατάτα και τα γαλακτοκομικά προϊόντα.Μάλιστα, η αντιπολιτευτική εφημερίδα ‘Τζουμχουριέτ’ σε ρεπορτάζ της στις λαϊκές αγορές της Τουρκίας έχει ανάγει σε μείζον θέμα την αύξηση της τιμής του κιλού των κρεμμυδιών, θέλοντας έτσι να δείξει τη σοβαρότητα της κατάστασης της οικονομίας μέσα από ένα βασικό αγαθό.

Μάλιστα στελέχη του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος αναφέρουν σκωπτικά ότι ήταν φυσικό να αυξηθεί η τιμή του κρεμμυδιού, μετά το 1 δις. δολάρια που δάνεισε η Αγροτική Τράπεζα της Τουρκίας (κρατική) –κατόπιν εντολής Ερντογάν- στο νέο ‘αφεντικό’ των μίντια Ντεμιρορέν προκειμένου να αγοράσει τον όμιλο Ντογάν.

Η κυβέρνηση πάντως ήδη εξετάζει να επιτρέψει την εισαγωγή κρεμμυδιού από άλλες χώρες, προκειμένου να βάλει «φρένο» στην τιμή του.Ο υπουργός Οικονομίας της χώρας, Νιχάτ Ζεϊμπεκτσί, δήλωσε πως δεν γνωρίζει γιατί κάποια τρόφιμα έχουν αυξηθεί τόσο πολύ αλλά εξετάζει την κατάσταση.Το κόστος για ένα κιλό κρεμμύδια αυξήθηκε τον τελευταίο μήνα κατά 212% φτάνοντας το 1,5 ευρώ.

Βέβαια με την υποτίμηση της λίρας ήταν φυσικό ο πληθωρισμός της Τουρκίας και οι αυξήσεις να κάνουν άλμα, ωστόσο λίγες ημέρες πριν από τις εκλογές η κατάσταση αυτή μπορεί να κάνει τον Ερντογάν να… δακρύσει από τον αντίκτυπο που μπορεί να έχει στις κάλπες η αύξηση του κρεμμυδιού! 

ΠΗΓΗ: www.sigmalive.com 

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ