Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

Διεθνή

Ο Νετανιάχου έδωσε κατάθεση για το σκάνδαλο των υποβρυχίων

13.06.2018 | 20:53
Αθώος φαίνεται να είναι ο Νετανιάχου σε ότι αφορά την υπόθεση δολιοφθοράς των νέων υποβρυχίων που αγόρασε το Ισραήλ από την Γερμανία. Ο ισραηλινός πρωθυπουργός δεν είναι ύποπτος στην υπόθεση, αν και πολλοί στενοί συνεργάτες του και πρώην βοηθοί φαίνεται έχουν ανάμιξη, σύμφωνα με δημοσίευμα του timesofisrael.com.

Στις 12 Ιουνίου 2018 ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Μπέντζαμιν Νετανιάχου ερωτήθηκε από τις Ισραηλινές Αρχές γύρω από την υπόθεση αγοράς τριών νέων υποβρυχίων από τη Γερμανία. Η είδηση γνωστοποιήθηκε από το το ισραηλινό πρωθυπουργικό γραφείο.

Σημειώνεται ότι ο Νετανιάχου έχει κατηγορηθεί στο παρελθόν για διαφθορά και τώρα θεωρείται ύποπτος για την υπόθεση των υποβρυχίων, γνωστής και ως «Case 3000». Στην πρωθυπουργική ανακοίνωση τονίζεται ότι ο Ισραηλινός πρωθυπουργός έδωσε στις Αρχές όλες τις πληροφορίες για τις επαγγελματικές αποφάσεις του στο θέμα των υποβρυχίων, ενώ εξήγησε τη σημασία της αγοράς τους για την ασφάλεια του κράτους.

Πρόκειται για την πρώτη φορά που ο Νετανιάχου δίνει κατάθεση για το ζήτημα. Η διαδικασία διήρκεσε αρκετές ώρες, στις οποίες ο πρωθυπουργός του Ισραήλ απαντούσε στις ερωτήσεις των Αρχών.

Η ισραηλινή κυβέρνηση επιδιώκει την προμήθεια τριών νέων υποβρυχίων Super Dolphin από τη Γερμανία, ώστε να αναβαθμίσει περαιτέρω τις ικανότητες του Ισραηλινού Ναυτικού. Τα νέα υποβρύχια θα αντικαταστήσουν λογικά τα τρία αρχικά υποβρύχια κλάσης Dolphin, πλαισιώνοντας τα τρία Dolphin II. Από τα τελευταία έχουν παραληφθεί τα δύο, η ναυπήγηση του τελευταίου γίνεται στη Γερμανία.

https://www.timesofisrael.com


 

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ