Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ο Νιγηριανός Στρατός κατηγορείται για εκτελέσεις ισλαμιστών της Μπόκο Χαράμ - ΒΙΝΤΕΟ

05.08.2014 | 12:26
ΠΡΟΣΟΧΗ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΒΙΝΤΕΟ ΕΚΤΕΛΕΣΗΣ-ΑΚΑΤΑΛΛΗΛΟ ΓΙΑ ΑΝΗΛΙΚΟΥΣ

Οπτικό υλικό που περιήλθε στην κατοχή της ανθρωπιστικής οργάνωσης Διεθνής Αμνηστία και δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα εμφανίζει νιγηριανούς στρατιώτες να κόβουν τους λαιμούς υπόπτων ως μέλη της Μπόκο Χαράμ και στη συνέχεια να πετούν τα πτώματά τους σε ομαδικό τάφο.

Ο νιγηριανός στρατός μάχεται κατά των ισλαμιστών ανταρτών της Μπόκο Χαράμ, η οποία επιδιώκει την ίδρυση ισλαμικού κράτους στη Νιγηρία.

Ωστόσο, οι δυνάμεις του συχνά δέχονται επικρίσεις για παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, περιλαμβανομένων βασανιστηρίων και εκτελέσεων με συνοπτικές διαδικασίες, τις οποίες συνήθως διαψεύδουν.

Δεν έχει επιβεβαιωθεί η γνησιότητα του βίντεο από ανεξάρτητη πηγή. Το βίντεο περιλαμβάνει πλάνα από υπόπτους, οι οποίοι σύρονται δια της βίας από την καρότσα φορτηγών και ξυλοκοπούνται από στρατιώτες και πολιτοφύλακες.

Η Διεθνής Αμνηστία αναφέρει ότι οι δολοφονίες με συνοπτικές διαδικασίες πραγματοποιήθηκαν λίγο μετά την επίθεση της Μπόκο Χαράμ σε κέντρο κράτησης στο Μαϊντουγκούρι στις 14 Μαρτίου.

Ο εκπρόσωπος του νιγηριανού υπουργείου Άμυνας υποστράτηγος Κρις Ολουκολάντε αναφέρει σε ανακοίνωσή του ότι "οι στρατιωτικές αρχές αντιμετωπίζουν πολύ σοβαρά τις σοβαρές αυτές καταγγελίες".

"Πολλές από τις σκηνές στο βίντεο δεν συνάδουν με τις επιχειρήσεις και τις απόψεις μας. Θα πρέπει να διερευνηθεί για να διασφαλιστεί ότι τέτοιες πρακτικές δεν έχουν ενταχθεί λάθρα στο σύστημα", είπε ο ίδιος και τόνισε ότι μία τέτοια συμπεριφορά θα ήταν αντίθετη με την εκπαίδευση των νιγηριανών στρατευμάτων.

Στο πιο σκληρό από τα πλάνα, εμφανίζονται ύποπτοι να στέκονται σε μία μεριά την ώρα που σκάβονται τάφοι. Στη συνέχεια εμφανίζεται ο τάφος σχεδόν γεμάτος από πτώματα. Ένας ημίγυμνος άνδρας σύρεται από την καρότσα ημιφορτηγού και κάποιος τον κρατάει στο έδαφος, ενώ ένας άλλος με στρατιωτική στολή του κόβει τον λαιμό με μαχαίρι μάχης, σπρώχνοντας μετά το πτώμα του στον λάκο.

Η σκηνή επαναλαμβάνεται με άλλον ύποπτο, τον οποίο σπρώχνει κάποιος στον ίδιο ματωμένο λάκο.

Το βίντεο βλέπει το φως της δημοσιότητας μία εβδομάδα μετά τη δημοσιοποίηση άλλου βίντεο από τον ηγέτη της Μπόκο Χαράμ Αμπουμπακάρ Σεκάου με τους μαχητές της οργάνωσης να αποκεφαλίζουν έναν νιγηριανό στρατιώτη-- μία συνήθης πρακτική των ενόπλων.

"Αυτά τα σοκαριστικά νέα στοιχεία είναι μία ακόμη απόδειξη των φρικτών εγκλημάτων που διαπράττονται με την αδιαφορία όλων των εμπλεκομένων πλευρών στη σύγκρουση...τι μπορεί να σημαίνει όταν στρατιώτες προβαίνουν σε τέτοιες ακατανόμαστες πράξεις και τις καταγράφουν σε βίντεο;", είπε ο γενικός γραμματέας της Διεθνούς Αμνηστίας Σαλίλ Σέτι.

"Πολλές μαρτυρίες που έχουμε συγκεντρώσει υποδηλώνουν ότι οι εκτελέσεις με συνοπτικές διαδικασίες πραγματοποιούνται συστηματικά από τον νιγηριανό στρατό", είπε ο ίδιος.

Δείτε παρακάτω βίντεο με πραγματική σκηνή μάχης μεταξύ του Νιγηριανού Στρατού και των μαχητών της Μπόκο Χαράμ

Δείτε παρακάτω, βίντεο εκτέλεσης από μαχητές της Μπόκο Χαράμ - ΠΡΟΣΟΧΗ! ΑΚΑΤΑΛΛΗΛΟ ΓΙΑ ΑΝΗΛΙΚΟΥΣ!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Αιματοχυσία στη Νιγηρία υπό τη σκιά του Ισλάμ

Όπλα στην Αλ Κάϊντα στην Νιγηρία έστελνε η Τουρκία!


Το FBI στην Νιγηρία για την εύρεση των απαχθέντων κοριτσιών

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ