Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ο Νταβούτογλου προκλητικός και στο θέμα των Σκοπίων!

21.12.2012 | 11:13
Ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας Αχμέτ Νταβούτογλου πραγματοποιεί από χθες διήμερη επίσκεψη στην ΠΓΔΜ, με αφορμή τη συμπλήρωση 20 χρόνων από τη σύναψη διπλωματικών σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών.

Χθες το απόγευμα, το κρατικό πανεπιστήμιο των Σκοπίων «Κύριλλος και Μεθόδιος», σε ειδική τελετή, αναγόρευσε τον κ. Νταβούτογλου σε επίτιμο διδάκτορα.Ο κ. Νταβούτογλου εξέφρασε την ευγνωνοσύνη του γι΄αυτή τη διάκριση, ενώ αναφέρθηκε και στις ιδιαίτερα φιλικές, όπως τις χαρακτήρισε, σχέσεις μεταξύ της Τουρκίας και της ΠΓΔΜ.

Ο ΥΠΕΞ της Τουρκίας δήλωσε οτι η "Μακεδονία" είναι το δεύτερο σπίτι του και οτι η Τουρκία υποστηρίζει τη "Μακεδονία" στη διένεξη σχετικά με το θέμα της ονομασίας.  Ο Νταβουτογλου τόνισε οτι "Δεν είμαστε μόνοι φίλοι σας, αλλά εδώ αισθανόμαστε σαν να είμαστε από τη "Μακεδονία". Έχουμε πολύ στενούς δεσμούς και ισχυρή φιλία. Αυτό το λέω από τα βάθη της καρδιάς μου».


Στην τελετή αναγόρευσης του κ. Νταβούτογλου σε επίτιμο διδάκτορα του πανεπιστημίου των Σκοπίων, παρέστησε, μεταξύ άλλων, και ο πρόεδρος της ΠΓΔΜ Γκιόργκι Ιβάνοφ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η γκάφα Νταβούτογλου για το σχέδιο Ανάν


Το επικίνδυνο "πυραυλικό παιχνίδι" της Τουρκίας. Ανάλυση-BINTEO 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ