Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ο Ομπάμα στέλνει δυο γερουσιαστές στην Αίγυπτο

31.07.2013 | 13:30
Δυο αμερικανοί γερουσιαστές θα επισκεφθούν την Αίγυπτο την προσεχή εβδομάδα ύστερα από αίτημα του προέδρου των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα να ζητήσουν από το καθεστώς να διοργανώσει εκλογές, δήλωσε στο αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο CBS ο ένας εξ αυτών.

Οι γερουσιαστές Τζον ΜακΚέιν και Λίντσεϊ Γκράχαμ, δυο σημαντικά πρόσωπα της ρεπουμπλικανικής αντιπολίτευσης, θα ταξιδέψουν στο Κάιρο μετά την επίσκεψη στην αιγυπτιακή πρωτεύουσα της επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας Κάθριν 'Αστον. "

"Ο πρόεδρος ζήτησε από το γερουσιαστή ΜακΚέιν και από εμένα να μεταβούμε στην Αίγυπτο την προσεχή εβδομάδα", τόνισε ο Γκράχαμ και πρόσθεσε οτι "Θα επιμείνουμε στην ανάγκη να οδηγηθεί η χώρα σε μια ελεγχόμενη από τους πολίτες εξουσία".

"Η εποχή που μπορούσε να υποστηρίξει κανείς δικτάτορες ή στρατιωτικά καθεστώτα είναι πίσω μας. Η αραβική άνοιξη είναι μια πραγματικότητα", δήλωσε ο ΜακΚέιν, υποψήφιος του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος για την προεδρία το 2008.

Οι δυο γερουσιατές εξέφρασαν την ελπίδα να έχουν συνομιλίες με στρατιωτικούς και πολιτικούς ηγέτες συμπεριλαμβανομένων των Αδελφών Μουσουλμάνων

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ