Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ο "ολεθρος" των χημικών όπλων και το "Σύνδρομο Συριακού Πολέμου" - Ανάλυση

16.04.2018 | 06:04
Γράφει ο Δρ. Θεόδωρος Ε. Λιόλιος

Επιθέσεις σε περιοχές ύπαρξης χημικών όπλων της Συρίας ισχυρίζονται οι έπληξαν οι Σύμμαχοι ενώ δεν υπάρχει καμία ένδειξη ακόμη ότι υπήρξαν αποθηκευμένα εκεί χημικά όπλα η ότι η κυβέρνηση της Συρίας διαθέτει και χρησιμοποιεί αυτή τα όπλα αυτά.


Είναι προφανές ότι χημικά όπλα (Χλώριο και Σαρίν) έχουν χρησιμοποιηθεί κατά αθώων αμάχων αλλά δεν υπάρχει κανένα λογικό κίνητρο από την πλευρά της κυβέρνησης Άσαντ αφού έχει καταστεί σαφές ότι κάθε χρήση χημικών όπλων οδηγεί σε τιμωρητικά αντίποινα.

Από την άλλη πλευρά, παρατηρούμε μια προπαγάνδα αντικαθεστωτικών ανταρτών προκειμένου να αποδείξουν ότι η κυβέρνηση κάνει χρήση των όπλων αυτών και όχι οι αντάρτες.

Βίντεο με άτομα που φορούν επιδεικτικά ασφυξιογόνες μάσκες (όταν πλέον δεν χρειάζονται) κρατώντας μικρά παιδιά και πίσω τους εμφανίζονται κάνιστρα χημικών όπλων σε κρεβατοκάμμαρες ώστε να συνδεθεί η οικογενειακή θαλπωρή με τη φρίκη του χημικού πολέμου.

Οι επιθέσεις όμως σε υποτιθέμενες αποθήκες, εργαστήρια και εργοστάσια χημικών όπλων ισοδυναμούν με εκρήξεις γιγάντιων χημικών όπλων που μπορούν να σκορπίσουν το θάνατο και να προκαλέσουν εκτεταμένη περιβαλλοντική μόλυνση.

Ήδη το Κέντρο Ελέγχου Όπλων προσομοιώνει τις επιθέσεις αυτές με σύγχρονα προγράμματα προσομοίωσης χημικών όπλων που διδάσκονται από το Διευθυντή του ΕΚΕΟ και στη Σχολή Ευελπίδων και θα δημοσιεύσει χάρτες με τις πιθανές επιπτώσεις των επιθέσεων αυτών.

Αν πράγματι υπήρχαν χημικά όπλα στους στόχους της Συμμαχίας στη επίθεση κατά της Συρίας μπορεί να επηρεάσουν και τις γειτονικές χώρες προκαλώντας ακόμη και ένα νέο “Σύνδρομο Συριακού Πολέμου” όπως ακριβώς αυτό το “Gulf War Syndrome” του Ιράκ μετά τις επιθέσεις της Συμμαχίας κατά του χημικού οπλοστασίου του Σαντάμ Χουσσείν.

 Στο βίντεο ο Καθηγητής ΣΣΕ Δρ. Θεόδωρος Λιόλιος αναλύει τις επιπτώσεις του χημικού όπλου Σαρίν στη Συρία


***Ο Δρ. Θεόδωρος Ε. Λιόλιος είναι Καθηγητής Πυρηνικής Φυσικής & Στρατιωτικών Επιστημών και Διευθυντής τομέα Φυσικών Επιστημών & Εφαρμογών  της Στρατιωτικής Σχολής Ευελπίδων (ΣΣΕ). 
 

 

ΣΧΟΛΙΑ