Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ο Παπαντωνίου απαντά στον Τραγάκη για τις "δεμένες από το 2005 μίζες"

07.01.2014 | 16:59

Έσπασε τη σιωή του ο Γιάννος Παπαντωνίου, ο οποίος απάντησε στον αντιπρόεδρο της Βουλής Γιάννη Τραγάκη, που είχε δηλώσει ότι από το 2005 “είχαμε δέσει τον Άκη και το Γιάννο για τις μιζες”.

Ο Γιάννος Παπαντωνίου δήλωσε:

«Μου προκαλούν κατάπληξη οι πρόσφατες δηλώσεις του αντιπροέδρου της Βουλής, κ. Τραγάκη, περί δήθεν ανακάλυψης έκνομων πράξεων, τις οποίες συγκάλυψε.Θεωρώ αδιανόητο πολιτικώς και δη ο αντιπρόεδρος της Βουλής να διαδίδει ψεύδη και συκοφαντίες, χωρίς ίχνος απόδειξης για το πρόσωπό μου, τα οποία εκθέτουν και τον ίδιο προσωπικά».

Το όνομα του πρώην ΥΕΘΑ Γιάννου Παπαντωνίου έχει γραφτεί, ακουστεί και λεχθεί ότι είναι στα πρόσωπα υπό διερεύνηση για θέματα εξοπλισμών. Μέχρι στιγμής πάντως η μοναδική δικαστική του περιπέτεια έχει να κάνει με το πόθεν έσχες του. 

Τι δήλωσε ο Τραγάκης

Από το 2005 η Βουλή είχε «δέσει» τόσο τον Άκη Τσοχατζόπουλο όσο και τον Γιάννο Παπαντωνίου για τις μίζες εκατομμυρίων στα εξοπλιστικά αλλά η έρευνα δεν προχώρησε ποτέ! Το αποκάλυψε ο Γιάννης Τραγάκης.
Βόμβα μεγατόνων έριξε μέσω συνέντευξής του στην Ελευθεροτυπία ο αντιπρόεδρος της Βουλής, Γιάννης Τραγάκης, παραδεχόμενος πως από το 2005 η αρμόδια Επιτροπή της Βουλής γνώριζε για την ανάμιξη των δυο πρώην υπουργών στα σκάνδαλα των εξοπλιστικών. 

Η Εξεταστική Επιτροπή του 2005, της οποίας ήταν πρόεδρος, είχε τεκμηριώσει πλήρως την απιστία, σε βαθμό κακουργήματος, του Άκη Τσοχατζόπουλου για τη διακίνηση μεγάλων χρηματικών ποσών, εκατομμυρίων δολαρίων, σε ό,τι αφορά τις συμβάσεις προμήθειας εξοπλιστικών συστημάτων TOR-Μ1 και TPQ-37 και του Γιάννου Παπαντωνίου για τις προμήθειες.

«Πριν από 10 χρόνια είχαμε τεκμηριώσει πλήρως την ανάμειξη για τα TOR-M1 και τα TPQ-37 του Άκη Τσοχατζόπουλου στις μίζες της εταιρείας Drumilan, αλλά και του Γιάννου Παπαντωνίου στο πάρτι των προμηθειών στις Ένοπλες Δυνάμεις, αλλά δυστυχώς εκεί σταματήσαμε», λέει στην Ελευθεροτυπία.

Όπως λέει, είχαν εξεταστεί 90 μάρτυρες, είχαν κατατεθεί 180 έγγραφα και είχαν καταγραφεί 17.000 πρακτικών. Είχε εντοπιστεί με ακρίβεια δολαρίου η προμήθεια που είχε κατατεθεί για τα Αντισταθμιστικά Οφέλη, ύψους 25.081.957 δολαρίων. Η διαδρομή του "μαύρου χρήματος" είχε περάσει από τη Ρωσία στην Κύπρο, από την Κύπρο στη Νέα Υόρκη και από τη Νέα Υόρκη στη Ζυρίχη όπου ζητήθηκε και επιτεύχθηκε το άνοιγμα των λογαριασμών.

Εκτός όμως από τον Άκη και τον Γιάννο, η Βουλή γνώριζε εδώ και χρόνια και για τον Αντώνη Κάντα. «Έπρεπε να έχει κληθεί να καταθέσει τότε», λέει.
Σύμφωνα με τον ίδιο «το θέμα των προμηθειών για τους TOR-M1 προσπάθησαν να το κουκουλώσουν και από από την Αθήνα και από τη Μόσχα».


Διαβάστε ακόμη:

Ιδού ποιοι και πως αποφάσιζαν για τα πανάκριβα όπλα στην Ελλάδα - Έγγραφα"Που είναι οι αμερικανοί στις αποκαλύψεις για τις μίζες" κι άλλες θεωρίες...


 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ