Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ο Πάπας Φραγκίσκος ζητεί να σταματήσει η "γενοκτονία" των χριστιανών

10.07.2015 | 11:04
Ο Πάπας Φραγκίσκος κάλεσε σήμερα από τη Βολιβία όπου πραγματοποιεί επίσκεψη να σταματήσει η "γενοκτονία" εναντίον των χριστιανών στη Μέση Ανατολή και αλλού στον κόσμο, πέμπτη ημέρα της περιοδείας του στη Νότια Αμερική.

"Σήμερα βλέπουμε με τρόμο πώς στη Μέση Ανατολή και αλλού διώκονται, βασανίζονται πολλοί χριστιανοί αδελφοί", δήλωσε ο Ποντίφικας κατά τη διάρκεια μιας Παγκόσμιας Συνάντησης Λαϊκών Κινημάτων στη Σάντα Κρουζ. "Πρέπει επίσης να το καταγγείλουμε αυτό: σε αυτόν τον τρίτο παγκόσμιο πόλεμο που διεξάγεται τμηματικά και τον οποίο βιώνουμε, διαπράττεται ένα είδος γενοκτονίας που πρέπει να σταματήσει", τόνισε ο πρώτος ιησουίτης και λατινοαμερικανός Πάπας στην ιστορία.

Δεν είναι η πρώτη φορά που ο Προκαθήμενος της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας αναφέρεται με τόσο σκληρούς όρους στην κατάσταση των χριστιανών στη Μέση Ανατολή, κυρίως στο Ιράκ και τη Συρία, οι οποίοι υφίστανται διώξεις λόγω της προέλασης των τζιχαντιστών της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος.

Τον Σεπτέμβριο του 2014, ο Πάπας για πρώτη φορά μίλησε για έναν "τρίτο παγκόσμιο πόλεμο που διεξάγεται τμηματικά" όταν εξέφραζε τη λύπη του για την άναρχη βία που επικρατούσε στον κόσμο.

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ