Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ο πόλεμος κατά των τζιχαντιστών ξεκίνησε! Αλλά το πεδίο μάχης είναι στην Ευρώπη!

18.11.2015 | 08:03

Ο πόλεμος έχει ήδη ξεκινήσει. Μόνο που το πεδίο μάχης δεν είναι στην φλεγόμενη έτσι κι αλλιώς Μέση Ανατολή αλλά στην καρδιά της Ευρώπης! Στο Παρίσι από τα ξημερώματα γίνεται κανονική μάχη μεταξύ των γαλλικών δυνάμεων ασφαλείας και “ταμπουρωμένων” τζιχαντιστών. Χιλιάδες κάτοικοι του προαστίου Σεν Ντενί στο Παρίσι έχουν εγκλωβιστεί στα σπίτια τους.

Στη Γερμανία χθες βράδυ ακυρώθηκε ένας ποδοσφαιρικός αγώνας και μία συναυλία λόγω του φόβου τρομοκρατικού χτυπήματος! Αυτό που έχουν κατορθώσει οι φανατικοί τζιχαντιστές είναι να σπείρουν παντού τον φόβο ,πλήττοντας με τον χειρότερο τρόπο αυτό που ονομάζουμε δυτικό τρόπο ζωής.

Την ίδια ώρα η Ευρώπη ψάχνει να βρει τρόπο αντίδρασης για να σταματήσει αυτή την “πολεμική επιχείρηση” με την οποία είναι αντιμέτωπη. Προς το παρόν το μόνο που υπάρχει στο τραπέζι είναι οι σκέψεις -ούτε καν σχέδιο- για μια στρατιωτική επέμβαση εναντίον των τζιχαντιστών. Η αποτελεσματικότητα της οποίας αμφισβητείται από πολλούς.

Είναι βέβαιο ότι η Ευρώπη και οι πολίτες της θα περάσουν πολύ δύσκολες στιγμές για άγνωστο χρονικό διάστημα. Κανείς πλέον δεν γνωρίζει τι μπορεί να ξημερώσει. Οι αρχές ασφαλείας όλων των ευρωπαϊκών χωρών έχουν βρεθεί αντιμέτωπες με τον χειρότερο εφιάλτη: την απόλυτη ασύμμετρη απειλή, όπου ακόμη και …οι μπυραρίες,οι καφετέριες,τα εστιατόρια έχουν μετατραπεί σε πιθανούς στόχους τρομοκρατικών επιθέσεων!

Η Ευρώπη θα πρέπει σύντομα να βρει “αντίδοτο” στο “δηλητήριο” του τρόμου που έχει εξαπλωθεί σ΄ όλη την Γηραιά ήπειρο. Δεν είναι εύκολο . Και η όποια λύση θα έχει συνέπειες. Θα ληφθούν μέτρα που και αυτά θα επηρεάσουν την ζωή των ευρωπαίων πολιτών προς το χειρότερο. Είναι δυστυχώς βέβαιο ότι δικαιώματα και ελευθερίες που θεωρούνταν δεδομένες θα περιοριστούν. Ότι συνέβη στις ΗΠΑ μετά από την 11η Σεπτεμβρίου θα συμβεί και στην Ευρώπη. Το ερώτημα είναι αν θα υπάρξει αποτέλεσμα και αν αυτός ο πόλεμος σε κατοικημένες περιοχές που ζει σήμερα το Παρίσι ,αλλά απειλεί όλες τις ευρωπαϊκές πόλεις μπορεί σύντομα να τερμματιστεί.

Το βέβαιο όσο και δυσάρεστο είναι ότι σ΄ αυτή τη πρώτη φάση του πολέμου οι τζιχαντιστές δείχνουν να έχουν το “πάνω χέρι” ,μεταφέροντας τον πόλεμο από τη Μέση Ανατολή στην καρδιά της Ευρώπης.
 

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ