Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ο Ποροσένκο δεσμεύεται να θέσει τέλος στον "πόλεμο" στην ανατολική Ουκρανία

28.05.2014 | 11:37
Ο νέος πρόεδρος της Ουκρανίας Πέτρο Ποροσένκο δεσμεύεται να θέσει τέλος στον "πόλεμο" στην ανατολική Ουκρανία, σε συνέντευξή του που δημοσιεύεται σήμερα στην εφημερίδα Bild.

"Βρισκόμαστε σε μία κατάσταση πολέμου στην ανατολική Ουκρανία, η Κριμαία κατελήφθη από τη Ρωσία και υπάρχει μεγάλη αστάθεια. Οφείλουμε να αντιδράσουμε", δηλώνει ο νεοεκλεγείς πρόεδρος στη συνέντευξη που έδωσε στην εφημερίδα μαζί με τον πρώην παγκόσμιο πρωταθλητή της πυγμαχίας και μελλοντικό δήμαρχο του Κιέβου Βιτάλι Κλίτσκο.

"Θα θέσουμε τέλος στην τρομοκρατία αυτή, ένας πραγματικός πόλεμος διεξάγεται κατά της χώρας μας", λέει.

Σε ερώτηση σχετικά με το αν ήδη δίνει διαταγές στις ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις, ο Ποροσένκο διευκρινίζει ότι "αφού δεν έχει ορκιστεί, δεν μπορεί ακόμη να δίνει διαταγές". "Αλλά φυσικά, βρίσκομαι σε στενή επαφή με την κυβέρνηση και μπορώ να πω: η αντιτρομοκρατική επιχείρηση άρχισε επιτέλους".
"Δεν θα επιτρέπουμε πλέον στους τρομοκράτες να απάγουν ανθρώπους στον δρόμο και να τούς σκοτώνουν, δεν θα τούς επιτρέψουμε πλέον να καταλαμβάνουν κτίρια και να περιφρονούν τον νόμο", προσθέτει.

Η καγκελάριος της Γερμανίας Αγγελα Μέρκελ θα έχει απόψε δείπνο στο Βερολίνο με τον ουκρανό πρωθυπουργό Αρσένι Γιατσενιούκ, τον γεωργιανό πρόεδρο Γκιόργκι Μαργκβελατσβίλι και τον μολδαβό πρόεδρο Νικολάε Τιμόφτι.

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ