Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ο "Πορθητής" της Τουρκίας απέπλευσε από το λιμάνι της Αττάλειας

28.09.2018 | 17:17
Απέπλευσε από το λιμάνι της Αττάλειας το τουρκικό πλοίο - γεωτρύπανο "Πορθητής" το οποίο εδώ και μερικές ώρες βρίσκεται αρόδου.  Σε κοντινή απόσταση από το "Fatih",  βρίσκονται τα υποστηρικτικά πλοία Siem Louisa, Siem Sophia και Siem Sasha.

Υπενθυμίζεται ότι πριν από λίγες μέρες υπήρξαν δημοσιεύματα για παραίτηση του νορβηγικού, επιστημονικού προσωπικού του πλωτού γεωτρύπανου, ενώ αργότερα γνωστοποιήθηκε ότι η εταιρεία πετρελαίου της Τουρκίας TPAO συμφώνησε με την αμερικανική εταιρεία εξόρυξης πετρελαίου Rowan Companies PLC RDC.N., προκειμένου να διεξαγάγει δύο γεωτρήσεις στην Ανατολική Μεσόγειο μέχρι το τέλος του χρόνου.

Σύμφωνα με τις μέχρι σήμερα πληροφορίες και στοιχεία που δημοσιεύουν τεχνικά στελέχη της TPAO, αλλά και του γεωτρύπανου, η Τουρκία έχει επεξεργαστεί και προετοιμαστεί μέχρι τώρα για δύο γεωτρήσεις στους στόχους «Αλάνια 1» και «Φινίκη 1», σε απόσταση περίπου 100 χιλιομέτρων από τον Ακάμα, που φαίνεται να βρίσκεται στα όρια μεταξύ της μέσης γραμμής που χωρίζει Κύπρο και Τουρκία.

Σε μία άλλη εξέλιξη, τις προηγούμενες μέρες ο λεγόμενος «Υπουργός Εξωτερικών» του ψευδοκράτους Κουντρέτ Οζερσάι, ο οποίος πήγε στη Νέα Υόρκη για τη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ πριν από τον κατοχικό ηγέτη, δήλωσε ότι δεν είναι η Τουρκία που θα προβεί στις γεωτρήσεις, αλλά μια εταιρεία κρατικών συμφερόντων (σ.σ.: εννοεί την ΤΡΑΟ) και θα το κάνει εξ ονόματος των Τουρκοκυπρίων. 

Με πληροφορίες από Sigma Live

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ