Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

Διεθνή

Ο Πούτιν παρών στην τοποθέτηση του αγωγού Turkish Stream στην Μαύρη Θάλασσα

23.06.2017 | 15:22
Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν στον πλαίσιο της επίσκεψης που πραγματοποιεί στην περιοχή του Κρασνοντάρ, επισκέφθηκε το πλοίο Pioneering Spirit που τοποθετεί υποθαλάσσια τον αγωγό φυσικού αερίου Turkish Stream, τη κατασκeυή του οποίου ξεκίνησε στις 7 Μαϊου η Gazprom.

Τον Ρώσο πρόεδρο υποδέχθηκε ο πλοίαρχος Φρεντ Ρέγκτοτ, ο πρόεδρος της εταιρείας "Allseas" Εντουαρντ Χερεμ και ο διευθύνων σύμβουλος της ρωσικής πετρελαϊκής εταιρείας Gazprom Αλεξέι Μίλερ.

Το ελικόπτερο, στο οποίο επέβαινε ο Βλαντίμιρ Πούτιν, προσγειώθηκε στο πλοίο Pioneering Spirit, που είναι το μεγαλύτερο πλοίο του κόσμου αυτού του είδους και διαθέτει έξι εγκαταστάσεις για την ηλεκτροσυγκόλληση και την επικάλυψη των τμημάτων του αγωγού που τοποθετούνται υποθαλασσίως. Έχει μήκος 477 μέτρα ( υπερβαίνει τα τέσσερα γήπεδα ποδοσφαίρου) και πλάτος 124 μέτρα.

Έχει την δυνατότητα να συναρμολογεί ημερησίως 3,5 έως 5 χιλιόμετρα του αγωγού φυσικού αερίου το συνολικό μήκος της κάθε μίας από τις δύο γραμμές του οποίου θα πρέπει να φθάνει τα 937 χιλιόμετρα. Το πλοίο μπορεί να τοποθετεί τον αγωγό φυσικού αερίου σε βάθος μεγαλύτερο των 2 χιλιομέτρων. 

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ - ΜΠΕ

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ