Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

Υπουργείο Άμυνας

Στο Αρχηγείο Στόλου ο Ρεουβέν Ριβλίν: "Ούριος" άνεμος στην συνεργασία των στόλων Ελλάδας - Ισραήλ - ΦΩΤΟ

31.01.2018 | 18:20
Πρώτη δημοσίευση: 2018-01-31 16:42:04
Τελευταία ενημέρωση: 2018-01-31 18:20:04

Τον "ούριο άνεμο" που ωθεί την συνεργασία των Πολεμικών Ναυτικών Ελλάδας και Ισραήλ, αλλά και την κοινή ρότα που έχουν χαράξει για να κατακτήσουν μεγαλύτερες "θάλασσες", με ακόμη περισσόερα άλματα στον τομέα της αλληλεπίδρασης,  είχε την ευκαιρία να διαπιστώσει ο Ιραηλινός Πρόεδρος  Ρεουβέν Ριβλίν κατά την ιστορική επίσκεψη του στο Αρχηγείο Στόλου στο Ναύσταθμο Σαλαμίνας.Συνοδευόμενος από τον υπουργό Εθνικής Άμυνας κ. Πάνο Καμμένο,  ο Πρόεδρος του Ισραήλ Ρεουβέν Ριβλίν, διαπίστωσε μέσα από την παρουσίαση που του έγινε στο αρχηγείο Στόλου, από τον ΑΣ, Αντιναύαρχο Ιωάννη Παυλόπουλο, την γεωμετρική αύξηση στις δράσεις της ελληνοϊσραηλινής συνεργασίας, οι οποίες κατά την περίοδο 2005-2017, σχεδόν πενταπλασιάστηκαν, καθώς από 5 στο έτος βάσης(2005), έφθασαν τις 24 πέρσι.

Ο Πρόεδρος του Ισραήλ, είχε τη δυνατότητα να κάνει ένα διπλό ταξίδι στο χρόνο, μέσα από την παρουσίαση της ναυμαχίας της Σαλαμίνας και την ανάσχεση των Περσών στην περιοχή. Την παρουσίαση που είδε σε animation στο Αρχηγείο στόλου, την "βίωσε" μάλιστα διαπλέοντας με την Πυραυλάκατο "Δανιόλος" στην περιοχή όπου έγινε η Ναυμαχία και με την βοήθεια του καθηγητή Ιστορίας της Σχολής Ναυτικών Δοκίμων κ. Ζήση Φορτάκη.
 Ο Πρόεδρος μαζί με τον ΥΕΘΑ παρακολούθησαν την αναπαράσταση της ναυμαχίας της Σαλαμίνα στο Ναύσταθμο της Σαλαμίνας, ενώ ακολούθως διέπλευσαν με την πυραυλάκατο Δανιόλος στον ιστορικό χώρο που έγινε η ναυμαχία της Σαλαμίνας το 480 Π.Χ.
Παρακάτω οι φωτογραφίες όπως αναρτήθηκαν στο twitter:


 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ