Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ο Προμηθέας σε νέο δρομολόγιο υγείας

26.11.2013 | 00:11
Νέο ''δρομολόγιο υγείας'' ξεκίνησε σε μικρά νησιά το Πλοίο Γενικής Υποστήριξης  «ΠΡΟΜΗΘΕΥΣ» του Πολεμικού Ναυτικού που είναι στελεχωμένο με διακλαδική ομάδα στρατιωτικών γιατρών και νοσηλευτών και πλήρη ιατρικά μηχανήματα. Μετα την επιτυχία του ''δρομολογίου υγείας '' του Σεπτεμβρίου όπου εξετάσθηκαν 421 πολίτες των μικρών νησιών των Κυκλάδων και του Ανατολικού Αιγαίου., η Αναπληρωτής Υπουργός Υγείας κ Φώφη Γεννηματά  έδωσε εντολή να ετοιμαστεί ο 2ος γύρος. Ετσι στο πλαίσιο του προγράμματος προληπτικής ιατρικής και πρωτοβάθμιας περίθαλψης  το πλοίο κατέπλευσε το Σαββατοκύριακο στην Κάσο, ενώ σήμερα   βρίσκεται στη Χάλκη. Θα επισκεφθεί ακόμη τη Σύμη, την Τήλο, τους Φούρνους, το Αγαθονήσι, τους Λειψούς, τους Αρκούς και την Αμοργό.
 
Το πλοίο διαθέτει μια πλήρη θεραπευτική μονάδα, εξοπλισμένη με χειρουργείο, μονάδα εντατικής θεραπείας, θάλαμο ασθενών, ακτινολογικό - μικροβιολογικό εργαστήριο και οδοντιατρείο. Στο πλοίο επιβαίνει μια διευρυμένη διακλαδική ομάδα ιατρών των ακόλουθων ειδικοτήτων: Γενικός Χειρουργός (ΣΞ), Παθολόγος (ΣΞ), Καρδιολόγος (ΠΑ), Γυναικολόγος (ΠΝ), Ακτινολόγος (ΠΝ), Οφθαλμίατρος (ΠΝ), Παιδίατρος (ΠΝ), Μικροβιολόγος (ΠΝ), Οδοντίατρος (ΠΝ), καθώς και νοσηλευτές. Μάλιστα η κ Γεννηματά ενέκρινε επιπλέον αυτή τη φορά , η διακλαδική ομάδα να εξοπλιστεί έτσι ώστε να μπορεί να εξετάζει τους ασθενείς με τη χρήση του φορητού υπερηχοτομογράφου και μικροβιολογικού αναλυτή Διαβάστε ακόμη:

Από τη Γαύδο ξεκίνησε η προληπτικη ιατρική των ΕΔ - Απέπλευσε και ο ΠΡΟΜΗΘΕΥΣΈνας Προμηθέας στην μάχη για καλύτερη περίθαλψη των ακριτων μας


 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ