Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ο Πούτιν ανοίγει τις δουλειές για τις αμυντικές βιομηχανίες! "Το NATO πρέπει να εξοπλιστεί" λένε

06.08.2014 | 00:01
Η κρίση στην Ουκρανία που γρήγορα μετατράπηκε σε μια κρίση διαρκείας της Δύσης με τη Ρωσία, έχει προκαλέσει έναν παροξυσμό που οδηγεί ολοταχώς σ΄ έναν νέο Ψυχρό Πόλεμο. Ο οποίος δεν περιορίζεται πλέον σε αιχμηρές ανταλλαγές διπλωματικών δηλώσεων αλλά οδηγεί σε μια στρατιωτική-εξοπλιστική αντιπαράθεση. Άλλο που δεν θέλουν οι ισχυρές αμυντικές βιομηχανίες της Δύσης οι οποίες δεν αντέχουν “κι άλλη ειρήνη”.

Τις τελευταίες ημέρες τα σημάδια για επιστροφή στο ψυχροπολεμικό κλίμα πληθαίνουν. Ο ίδιος ο Γενικός Γραμματέας του NATO μίλησε για ανάγκη αλλαγής των σχεδίων της Συμμαχίας.

Και τώρα έρχεται το κύριο άρθρο της “ναυαρχίδας” του καπιταλισμού της Wall Street Journal να επισημάνει την ανάγκη εξοπλισμού των χωρών του NATO.

Επικαλούμενη την έκθεση της Επιτροπής Άμυνας της Βρετανικής Βουλής για τη συμβατική αμυντική ικανότητα του ΝΑΤΟ σε σχέση με τη Ρωσία, η εφημερίδα WALL STREET JOURNAL, σε κύριο άρθρο της με τίτλο «The Russian Threat to NATO», κάνει λόγο για
αδυναμία της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας να προετοιμαστεί έναντι μιας ενδεχόμενης επίθεσης στα βαλτικά κράτη.

Μεταξύ άλλων επισημαίνεται το αυξανόμενο χάσμα των συμβατικών στρατιωτικών δυνάμεων μεταξύ ΝΑΤΟ και Ρωσίας, υπογραμμίζονται οι επιθετικές πυρηνικές διαθέσεις του Κρεμλίνου, ενώ αναφορά γίνεται στους περιορισμούς που θέτουν τα νατοϊκά δόγματα και ενδέχεται να παρακωλύσουν την αντίδραση της Συμμαχίας στον επόμενο γύρο της ρωσικής επίθεσης.

Συγκεκριμένα, η Επιτροπή της βρετανικής Βουλής σημειώνει ότι το Κρεμλίνο έχει αποκαλύψει το φιλόδοξο σχέδιό του για επέκταση και εκσυγχρονισμό των ρωσικών συμβατικών όπλων κατά 70% έως το 2020, από 10% που ίσχυε το 2012. Παράλληλα, τονίζεται, η Ρωσία αφιερώνει το 1/3 του αμυντικού προϋπολογισμού της στις πυρηνικές της δυνάμεις, την ίδια στιγμή που τα νατοϊκά δόγματα που αφορούν μεταξύ άλλων κυβερνοεπιθέσεις και το λεγόμενο «πόλεμο ενημέρωσης» (informationwarfare) είναι πλέον απολύτως παρωχημένα.

Τέλος, η σύνταξη της WSJ, ενόψει της Συνόδου του ΝΑΤΟ στο Cardiff τον ερχόμενο Σεπτέμβριο, καλεί τις χώρες μέλη του ΝΑΤΟ να παύσουν να θεωρούν την εθνική άμυνα ως τομέα ήσσονος σημασίας και να εκσυγχρονίσουν επειγόντως τα δόγματα της Συμμαχίας προκειμένου να ανταποκριθούν στη νέα ρωσική απειλή.

Διαβάστε ακόμη:


Ψυχρός Πόλεμος! Το
NATO αλλάζει τα σχέδια του για να αντιμετωπίσει τη Ρωσία!Ο Ψυχρός Πόλεμος επέστρεψε - Απίστευτο δημοσίευμα του TIME κατά Πούτιν

Η μαύρη λίστα των καταρρίψεων πολιτικών αεροσκαφών - Πως και ποιοι τα κατέρριψαν


 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ