Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ο Πούτιν αντεπιτίθεται την "πληρώνει" πολύ άσχημα η Ελλάδα

06.08.2014 | 20:47
Ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν υπέγραψε σήμερα ένα διάταγμα το οποίο προβλέπει την «απαγόρευση ή τον περιορισμό για έναν χρόνο» των εισαγωγών αγροδιατροφικών προϊόντων που προέρχονται από τις χώρες οι οποίες επιβάλλουν οικονομικές κυρώσεις στη Ρωσική Ομοσπονδία, όπως ανέφερε το Κρεμλίνο σε μια ανακοίνωση που εξέδωσε.

«Με σκοπό την προστασία των εθνικών συμφερόντων της Ομοσπονδίας της Ρωσίας (. . .) διατάσσω να απαγορευτούν ή να περιοριστούν για έναν χρόνο οι εισαγωγές στη ρωσική επικράτεια ορισμένων ειδών γεωργικών προϊόντων, πρώτων υλών και διατροφικών προϊόντων» από τις χώρες οι οποίες «αποφάσισαν να θέσουν σε ισχύ οικονομικές κυρώσεις» εναντίον της Ρωσίας, δήλωσε ο Πούτιν, σύμφωνα με την ανακοίνωση αυτή της ρωσικής προεδρίας.

Ο Πούτιν έδωσε εντολή στην κυβέρνησή του να καταρτίσει τον κατάλογο με τα αγαθά η εισαγωγή των οποίων θα απαγορευθεί και τα οποία παράγονται στις χώρες που επέβαλαν κυρώσεις στη Ρωσία λόγω της κρίσης στην Ουκρανία, όπως διευκρίνισε στην ανακοίνωσή του το Κρεμλίνο.

Σύμφωνα με αυτή την απόφαση, δεν εξαιρείται ούτε η Ελλάδα, καθώς το διάταγμα της Ρωσίας αφορά το σύνολο των χωρών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης και φυσικά θα υπάρξει οικονομικός αντίκτυπος και στην χώρας μας, καθώς θα σταματήσει η εξαγωγή γεωργικών προϊόντων.

Με αφορμή αυτή την απόφαση οι πληροφορίες αναφέρουν πως έχει σημάνει συναγερμός και στο Μαξίμου, αλλά και στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, προκειμένου να βρουν τρόπους να αντιμετωπίσουν την κρίση που θα υπάρξει.  ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ρωσικός εμπορικός πόλεμος κατά της Δύσης

Οικονομικός Ψυχρός Πόλεμος: σε ποιο νευραλγικό τομέα πλήττεται η Ελλάδα


ΝΑΤΟ: Φόβοι για επικείμενη Ρωσική εισβολή στην Ουκρανία!


Ο Πούτιν ανοίγει τις δουλειές για τις αμυντικές βιομηχανίες! "Το NATO πρέπει να εξοπλιστεί" λένε

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ