Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ο Πούτιν διόρισε τον διοικητή στον πόλεμο Τσετσενίας αρχηγό ΓΕΣ

09.11.2012 | 11:33
 Ο ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν διόρισε σήμερα τον πρώην διοικητή στον πόλεμο της Τσετσενίας, τον Βαλέρι Γκερασίμοφ, αρχηγό του γενικού επιτελείου στρατού, στη θέση του Νικολάι Μακάροφ, μερικές ημέρες μετά την αποπομπή του υπουργού Άμυνας Ανατόλι Σερντιούκοφ.

Ο Πούτιν υπέγραψε το διάταγμα που επικυρώνει το διορισμό του Γκερασίμοφ, ο οποίος διετέλεσε επικεφαλής του 58ου ρωσικού στρατού στη στρατιωτική περιοχή του Βόρειου Καυκάσου στον δεύτερο πόλεμο στην Τσετσενία στις αρχές της δεκαετίας του 2000, μετέδωσαν τα ρωσικά πρακτορεία ειδήσεων.
Ο Γκερασίμοφ ορίστηκε επίσης πρώτος αναπληρωτής υπουργός Άμυνας, σύμφωνα με το διάταγμα αυτό. "Ένα από τα κυριότερα καθήκοντα είναι ο εξοπλισμός του στρατού και του στόλου αλλά δεν είναι μόνο αυτό. Υπάρχουν και άλλα για την τελειοποίηση των δομών και της διοίκησης των στρατευμάτων", δήλωσε ο Πούτιν στον Γκερασίμοφ σε δηλώσεις του από το Κρεμλίνο.
"Ελπίζω ότι θα επιτύχετε μαζί με τον υπουργό Άμυνας την οικοδόμηση μιας καλής και σταθερής συνεργασίας με τις μεγαλύτερες βιομηχανικές επιχειρήσεις στον τομέα της άμυνας", τόνισε.

Ο Πούτιν έχει ορίσει στόχο τον "άνευ προηγουμένου" επανεξοπλισμό της χώρας και είχε ανακοινώσει στις αρχές του έτους ότι τουλάχιστον 550 δισεκατομμύρια ευρώ θα επενδυθούν στην αμυντική βιομηχανία μέσα στην προσεχή δεκαετία.

Ο 57χρονος Γκερασίμοφ ήταν τελευταία διοικητής δυνάμεων του στρατιωτικού τομέα της κεντρικής ζώνης.
Η υποψηφιότητά του είχε προταθεί από τον νέο υπουργό Άμυνας Σεργκέι Σόιγκου, έμπιστο του Κρεμλίνου και πρώην υπουργό Εκτάκτων Καταστάσεων, που ορίστηκε την Τρίτη σε αντικατάσταση του Σερντιούκοφ, το όνομα του οποίου έχει εμπλακεί σε μεγάλο σκάνδαλο διαφθοράς.

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ