Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

"Ο Πούτιν είναι ταύρος" - Το ΄πε και ο γιατρός του!

15.08.2013 | 00:31
Ο γιατρός του προέδρου ανέφερε στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης ότι ο Βλαντίμιρ Πούτιν «από ιατρική άποψη είναι πολύ νεότερος από την ηλικία του», καθώς και ότι αποδίδει εξαιρετικά στην εργασία του. Ειδικοί θεωρούν ότι δηλώσεις όπως αυτές ήταν απαραίτητες ώστε να διαψευστούν οι ψίθυροι για προβλήματα υγείας του αρχηγού του κράτους.

Σε συνέντευξή του στο περιοδικό Itogi, ο αναπληρωτής διευθυντής προεδρικών υποθέσεων, προϊστάμενος της Γενικής Ιατρικής Διεύθυνσης, Σεργκέι Μιρόνοφ, δήλωσε ότι «ο Πούτιν είναι πολύ αθλητικό άτομο. Από ιατρικής άποψης ο Πούτιν είναι πολύ νεότερος από τα χρόνια του. Ο αθλητικός τρόπος ζωής του συμβάλλει στη θαυμάσια ικανότητά του να εργάζεται πολύ». Ο Μιρόνοφ ανέφερε ότι κάποια φορά αποφάσισε μαζί με τους συναδέλφους του να υπολογίσουν πόσες ώρες πτήσεων πραγματοποιεί ο Πούτιν σε ορισμένο χρονικό διάστημα και αποδείχθηκε ότι ο χρόνος, στον οποίο ο πρόεδρος βρίσκεται στον αέρα, ξεπερνά όλους του πιλότους. Στο αεροπλάνο βρίσκει και το χρόνο να κοιμηθεί λίγο. Επίσης, ο γιατρός αποκάλυψε ότι το κολύμπι έχει σημαντική θέση στη ζωή του αρχηγού του κράτους. Αποτελεί για αυτόν ένα τρόπο αποκατάστασης και αγχολυτικό. Πρόσθεσε ακόμη ότι ο Ρώσος πρόεδρος είναι πολύ επιφυλακτικός με τη χρήση φαρμάκων, ακόμη και αν πρόκειται για τα πιο συνηθισμένα φάρμακα κατά του κρυώματος. Προτιμά τους πατροπαράδοτους τρόπους, όπως τσάι με μέλι, το ρωσικό μπάνιο, το μασάζ.

Εκτός αυτού, επεσήμανε πως, παρά τους κινδύνους που εγκυμονεί το τζούντο, το οποίο ως γνωστόν είναι το αγαπημένο άθλημα του προέδρου, δεν είχε ποτέ σοβαρούς τραυματισμούς. «Ανέκαθεν –είπε ο Μιρόνοφ- στη χώρα συνηθιζόταν να διογκώνεται το ιατρικό ιστορικό των ηγετών της. Μέχρι πρόσφατα υπήρχαν φήμες για τη σπονδυλική στήλη του Πούτιν. Δεν βλέπω την ανάγκη να μένουν απόρρητες οι πληροφορίες για την υγεία του αρχηγού του κράτους, υπάρχει όμως και η ιατρική δεοντολογία. Αν για παράδειγμα έχω κάνει μια εγχείρηση στη σπονδυλική στήλη και δεν βλέπω το λόγο αυτό να αποτελεί μυστικό, τότε θα το ανακοινώσω».

Αθληση πάνω από όλα

Ο καθηγητής καρδιολόγος, Αλεξάντρ Σαραντάκ, ανέφερε σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Kommersant ότι οι αθλητικές δραστηριότητες και η παραδοσιακή ιατρική βοηθούν σημαντικά τον Βλαντίμιρ Πούτιν. «Αν στα 60 χρόνια του ένας άνθρωπος διάγει αθλητικό τρόπο ζωής, αυτό είναι πολύ καλό», λέγει. Και προσθέτει: «Επικίνδυνος είναι μόνο ο υπερβολικός φόρτος. Αλλιώς, αν ασκείται καθημερινά από μία-μιάμιση ώρα, είναι αρκετά ωφέλιμο.

Η κατάσταση του καρδιοαγγειακού συστήματος του Προέδρου, πιστεύω ότι είναι πολύ καλή. Ας συνεχίσει να αθλείται. Τη χρήση χαπιών υπαγορεύουν ορισμένες ενδείξεις, για τις οποίες αυτά είναι χρήσιμα στη θεραπεία. Αλλά στην κατάσταση που βρίσκεται, νομίζω ότι του είναι αρκετά τα παραδοσιακά μέσα. Οι κινήσεις, το περπάτημά του, δείχνουν ότι βρίσκεται σε καλή κατάσταση. Δεν τον έχω δει από κοντά για να κρίνω. Γενικά όμως, συμφωνώ ότι δείχνει νεότερος από 60 ετών».

Οι δηλώσεις του προϊσταμένου της Ιατρικής Διεύθυνσης δεν εμφανίστηκαν τυχαία. «Το θέμα της υγείας του προέδρου έχει ιδιαίτερη βαρύτητα, ιδιαίτερα για τη χώρα μας, στην οποία οι κύριες πολιτικές αποφάσεις λαμβάνονται από τον πρώτο πολίτη της», σημειώνει ο επικοινωνιολόγος, Αντρέι Ζβέριεφ. «Ακούμε σήμερα κάποιες συζητήσεις, ότι όντως, σε κάποιο βαθμό, βρίσκεται σε εξέλιξη μια διάσπαση στις πολιτικές ελίτ. Εκπέμπεται ένα συγκεκριμένο σήμα, ότι το κέντρο της λήψης αποφάσεων εξακολουθεί να βρίσκεται στην ομάδα του προέδρου, στο Κρεμλίνο, και κατ’ επέκταση ο πρώτος πολίτης, ο οποίος αποτελεί και τον εγγυητή της λήψης αποφάσεων, βρίσκεται σε άριστη φόρμα και όλα τα θέματα που σχετίζονται με την υγεία του είναι μόνο φήμες που δεν έχουν καμιά σχέση με την πραγματικότητα».

Πηγές: RIA Novosti, Kommersant, η Ρωσία Τώρα

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ