Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ο Ράσμουσεν προειδοποιεί την Ρωσία

27.02.2014 | 12:13
Ελενη Παναγιώτου
ανταπόκριση απο Βρυξέλλες


Στα πλαίσια της συνάντησης των Υπουργών Άμυνας, ο Άντερς Φόγκ Ράσμουσεν, Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ, δήλωσε (και) μέσω του λογαριασμού του στο Twitter οτι ανησυχεί για τις εξελίξεις στην Κριμαία και καλεί την Ρωσία να μην προβεί σε καμία ενέργεια που μπορεί να παραξεγηθεί ή να δημιουργήσει ένταση.

Ο Ράσμουσεν πρόσθεσε οτι "Είμαστε έτοιμοι να υποστηρίξουμε την Ουκρανία και η Ουκρανία είναι και παραμένει ένας σημαντικός εταίρος του ΝΑΤΟ. Το ΝΑΤΟ είναι και παραμένει φίλος της Ουκρανίας. Μια σταθερή Ουκρανία είναι και παραμένει το κλειδί για την ευρωατλαντική ασφάλεια."
Ο Ράσμουσεν ανέφερε νωρίτερα οτι "Το ΝΑΤΟ σέβεται τις επιλογές του Ουκρανικού λαού και η κατάσταση στην χώρα θα συζητηθεί με την ουκρανική αντιπροσωπεία στην επιτροπή ΝΑΤΟ - Ουκρανία σήμερα".
Ωστόσο χθές ο ΓΓ κατα την διάρκεια της συνέντευξης τύπου και σε ερώτηση σχετικά με την στρατιωτική άσκηση της Ρωσίας απάντησε οτι "Δεν ειμαι σε θέση να υπεισέλθω σε λεπτομέρειες σχετικά με την στρατιωτική άσκηση. Υποθέτω ότι οι Ρώσοι έχουν εκπληρώσει όλες τις υποχρεώσεις τους σχετικά με τη διαφάνεια". Ερωτηθείς εαν το ΝΑΤΟ γνώριζε για την άσκηση απάντησε οτι το έμαθε κατα την διάρκεια της ημέρας.
 
Σήμερα οι υπουργοί θα συναντηθούν με τους ομολόγους από τις χώρες εταίρους που συνεισφέρουν στην αποστολή της ISAF. Ο υπουργός Άμυνας του Αφγανιστάν Bismullah Khan Muhammadi, ο Ειδικός Εκπρόσωπος του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ κ. Jan Kubis και η Ύπατη Εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Ένωσης για Θέματα Εξωτερικής Πολιτικής και Πολιτικής Ασφάλειας Catherine Ashton έχουν επίσης προσκληθεί.

Η υπουργική θα ολοκληρωθεί με τη συνεδρίαση της Επιτροπής ΝΑΤΟ-Ουκρανίας. Η ουκρανική αντιπροσωπεία θα διευθύνεται από τον Αναπληρωτή Υπουργό Άμυνας Oleksandr Oliynyk.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ράσμουσεν: Στα χέρια του Ουκρανικού λαού το μέλλον της Ουκρανίας

Ουκρανία: Πρώτο θέμα στην συνάντηση των Υπουργών Άμυνας
 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ