Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ο Σαμαράς στο Μάλεμε για την Μάχη της Κρήτης

22.05.2014 | 09:11

Ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, χθες, Τετάρτη, βρέθηκε στην Κρήτη για την κεντρική εκδήλωση των 73 χρόνων από τη μάχη της Κρήτης.

Στον χαιρετισμό του από το ιστορικό αεροδρόμιο του Μάλεμε, ο κ. Σαμαράς αναφέρθηκε στη μάχη της Κρήτης και τη θυσία του κρητικού λαού συνδέοντας το τότε με το σήμερα. «Είμαστε εδώ για να τιμήσουμε τους ήρωες που αγωνίστηκαν στη μάχη της Κρήτης τον Μάιο του 1941 για να μεταδώσομε ένα ισχυρό μήνυμα σε όλη την Ελλάδα, αλλά και σε όλο τον κόσμο για το τι μπορούν να πετύχουν οι Έλληνες, όταν ενωμένοι αγωνίζονται» είπε και απευθύνθηκε σε όλη την Ευρώπη.

«Κάποιοι, το θεώρησαν μάταιο. Αποδείχτηκε ότι δεν ήταν ούτε τρέλα, ούτε μάταιο. Ήταν φυσική έκφραση του αδούλωτου πνεύματος της Ελλάδος. Του απροσκύνητου φρονήματος της Κρήτης που έσωσε την τιμή όλης της Ευρώπης, όταν όλα κατέρρεαν μπροστά στην τυραννία» σημείωσε ο πρωθυπουργός και πρόσθεσε: «Η μάχη της Κρήτης απέδειξε ότι το φρόνημα της ελευθερίας είναι ακατάλυτο, είναι γραμμένο στο γονίδιο του λαού και θα το βρίσκουν πάντα μπροστά τους οι επίδοξοι τύραννοι».


«Όμως, αίμα, θυσίες, ιστορική μνήμη προσβάλλονται βάναυσα από αυτούς, που φέρνουν σήμερα τα σύμβολα του ναζισμού. Από αυτούς που ξεπροβάλλουν, ως φαντάσματα αποκρουστικά, για να μας θυμίσουν ότι ο αγώνας για τη Δημοκρατία και την Ελευθερία δεν σταματά ποτέ. Από αυτούς, που σήμερα θαυμάζουν τους χειρότερους τυράννους που γνώρισε η Ελλάδα, τους χειρότερους δήμιους, που γνώρισε ο ελληνισμός και ιδιαίτερα ο κρητικός λαός. Θυμίζω ότι όλους αυτούς, η περήφανη κρητική γη τους κατάπιε, τους ντρόπιασε, τους ακύρωσε. Σε αυτή τη γη ο φασισμός δεν πιάνει. Πιάνει μόνο το δέντρο της ελευθερίας» τόνισε ο Αντώνης Σαμαράς.

«Πολλά είναι τα μαθήματα που μας δίνει σήμερα η Κρήτη. Και το πιο σημαντικό είναι ότι οι κρίσιμοι εθνικοί στόχοι μπορούν να υπηρετηθούν μόνο με σκληρούς αγώνες. Οι ψευτολεονταρισμοί και τα εύκολα λόγια δεν έχουν καμία σχέση με το παράδειγμα που έδωσε τότε και συνεχίζει να δινει ο κρητικός λαός. Στη γη του Ελευθερίου Βενιζέλου δεν πιάνει ο λαϊκισμός. Σε αυτή τη γη δεν πιάνει ο διχασμός. Σε αυτή τη γη, που δεν γνώρισε εμφύλιο πόλεμο, τα μηνύματα του μίσους και της εκδίκησης δεν ριζώνουν.
Εδώ ριζώνουν μεγάλες ιδέες, εδώ οι Έλληνες δίνουν αγώνες, εδώ οι Έλληνες μονιάζουν και κοιτούν μπροστά και όχι πίσω» πρόσθεσε ο πρωθυπουργός και απευθύνθηκε στο σύνολο των Ελλήνων... ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟ Newsit.gr


 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ