Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ο Seal που σκότωσε τον Μπιν Λάντεν! Για πρώτη φορά αποκαλύπτεται ποιος είναι

02.11.2014 | 00:21
Επιμέλεια- Μετάφραση: OnAlert

Το τηλεοπτικό κανάλι των ΗΠΑ, το Fox News, ανακοίνωσε πως θα μεταδώσει σε λίγες μέρες μια αποκλειστική συνέντευξη του πεζοναύτη ο οποίος πυροβόλησε και σκότωσε τον Οσάμα Μπιν Λάντεν κατά τη διάρκεια της επιδρομής στο Πακιστάν το 2011.

Ο SEAL, που ευρέως έχει γίνει γνωστός ως “ο Σκοπευτής” θα αποκαλύψει την ταυτότητά του για πρώτη φορά, δυόμισι χρόνια μετά τη μυστική αποστολή στο Πακιστάν με στόχο την εξόντωση του υπαιτίου της επίθεσης της 11ης Σεπτεμβρίου στην Νέα Υόρκη, του ηγέτη της διεθνούς τρομοκρατικής οργάνωσης αλ-Κάιντα.

Σύμφωνα με δελτίο τύπου του δικτύου, ένας διάσημος δημοσιογράφος της Fox έχει πάρει αποκλειστική συνέντευξη από τον SEAL η οποία περιλαμβάνεται σε ένα τηλεοπτικό ντοκιμαντέρ που θα προβληθεί σε δύο μέρη με τον τίτλο “Ο άνθρωπος που σκότωσε τον Οσάμα Μπιν Λάντεν” (“The Man Who Killed Osama Bin Laden.”)

Το ντοκιμαντέρ θα προβληθεί σε δύο μέρη στις 11 και 12 Νοεμβρίου.

Σύμφωνα με το δελτίο τύπου της Fox, κατά τη διάρκεια της αποκλειστικής συνέντευξης, ο πεζοναύτης αποκαλύπτει λεπτομέρειες της επιχείρησης εξόντωσης του διαβόητου τρομοκράτη. Σε ένα ειδικό αφιέρωμα περιγράφει τα γεγονότα πριν, κατά, αλλά και μετά την διάρκεια της ιστορικής μυστικής επιχείρησης που πραγματοποιήθηκε την 1η Μαΐου του 2011.

Ο SEAL, ή “Σκοπευτής” θα περιγράψει τον τρόπο εκπαίδευσης του ώστε να ενταχθεί στην ελίτ των καταδρομικών μονάδων των ΗΠΑ και θα εξηγήσει την εμπλοκή του στην Επιχείρηση “Neptune Spear”, την επιχείρηση δολοφονίας του Μπιν Λάντεν.

Το ντοκιμαντέρ φιλοδοξεί να προβάλει ένα ευρύ φάσμα νέων στοιχείων, από πρώτο χέρι, ώστε να αναδείξει τις άγνωστες παραμέτρους αλλά και άλλα γεγονότα που συνέβησαν πριν από την τελική εφόρμηση στο κρησφύγετο του Μπιν Λάντεν. Ένα από τα γεγονότα που παρουσιάζουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον, είναι η απρόσμενη συντριβή ενός ελικοπτέρου εκείνη τη νύχτα οδήγησε την αποστολή στο χείλος της καταστροφής και τα μέλη της ομάδας καταδρομέων SEAL Team 6 σε θανάσιμο κίνδυνο. Θα αγγίξει ζητήματα όπως τι συνέβαινε μέσα στην βίλα όπου είχε βρει καταφύγιο ο Μπιν Λάντεν κατά την στιγμή της εφόρμησης των αμερικανών πεζοναυτών, αλλά και πως ο Πρόεδρος Ομπάμα και το επιτελείο του παρακολουθούσαν στενά τις εξελίξεις από τον Λευκό Οίκο.

Η Fox News έχει ανακοινώσει ότι θα αποκαλύψει λεπτομέρειες που δεν έχουν έρθει ακόμη στο φως και η παρουσίαση θα δώσει φυσικά έμφαση στην κρίσιμη κατά πρόσωπο επίθεση του πεζοναύτη με τον Μπιν Λάντεν, την περιγραφή του “Σκοπευτή” για τις μοιραίες στιγμές του Μπιν Λάντεν λίγο πριν το θάνατό του, καθώς και τι επακολούθησε αφού εξέπνευσε, ο Νο1 Κίνδυνος για τις ΗΠΑ.

Ας θυμίσουμε ότι τότε οι Αμερικανοί είχαν γιορτάσει την ανακοίνωση του θανάτου του Οσάμα Μπιν Λάντεν με ξέφρενο τρόπο, από τον απλό κόσμο, έως και τους συνήθως συγκρατημένους κατά κανόνα υψηλόβαθμους διπλωμάτες του Λευκού Οίκου. Οι παρασημοφορήσεις και οι τελετές τιμής προς τους εκτελεστές του Μπιν Λάντεν κρατήθηκαν μυστικές, με γνώμονα την διαφύλαξη της μυστικότητας των προσωπικών στοιχείων των πρωταγωνιστών της επιχείρησης.

Τώρα, οι θεατές του ντοκιμαντέρ θα μπορέσουν να δουν για πρώτη φορά αυτές τις μυστικές τιμητικές εκδηλώσεις, μεταξύ των οποίων ήταν μια τελετή όπου ο SEAL, σε μια συμβολική κίνηση δώρησε το μπλουζάκι που φορούσε κατά τη διάρκεια της αποστολής, στο Μουσείο Μνήμης της 11ης Σεπτεμβρίου (National September 11 Memorial Museum) με έδρα την πόλη της Νέας Υόρκης.
Επιμέλεια- Μετάφραση: OnAlert

Πηγή: Fox News, youtube

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ